Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πρωθυπουργός της Γεωργίας: Η προσχώρηση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ παραμένουν τα κύρια καθήκοντα.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκεόργκι Κβιρικαςσβίλι, συνοψίζοντας το έτος, δήλωσε ότι η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και η συνεργασία με τις ΗΠΑ, παραμένουν προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής της ηγεσίας της χώρας.Πρωθυπουργός της Γεωργίας: Η προσχώρηση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ παραμένουν τα κύρια καθήκοντα

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η κεντρική προτεραιότητα της ομάδας είναι η ευρωπαϊκή και η ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Από αυτό το διάνυσμα έρχεται η πρώτη γραμμή των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Το κύριο επίτευγμα του 2017 προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με τις χώρες της ΕΕ, αυτή είναι η επιτυχία ολόκληρης της ομάδας
- δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της κυβέρνησης την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο απώτερος στόχος της Γεωργίας είναι πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ως εκ τούτου οι αρχές της Γεωργίας αρχίζουν να εφαρμόζουν τα ζητήματα που θέτει η νέα ατζέντα, που ονομάζεται οδικός χάρτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η ατζέντα είναι πολύ ευρύτερη από τη συμφωνία σύνδεσης και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα εφαρμόσουμε με επιτυχία αυτό το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία με τις ΗΠΑ παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητες. Φυσικά, προς αυτή την κατεύθυνση η σχέση θα εμβαθυνθεί και από αυτή την άποψη έχουμε και επιτυχίες.
Εκπρόσωποι της νέας κυβέρνησης της Γεωργίας, οι οποίοι ανέλαβαν την εξουσία μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2012, ανακοίνωσαν τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής,που είναι : η ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τις γειτονικές χώρες και η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία .
https://topwar.ru/132916-premer-gruzii-vstuplenie-v-es-i-nato-ostayutsya-glavnymi-zadachami.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΤΟP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου