Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η σουηδική εκκλησία προωθεί την ουδέτερη αναφορά του φύλου στον Ιησού.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Χριστιανισμός σε διωγμό και στη Σουηδία,όπου και εκεί χάριν των ομοφυλόφιλων διώκουν τον Χριστό!
Τον Νοέμβριο, ο μεγαλύτερος θρησκευτικός θεσμός της χώρας, η Εκκλησία της Σουηδίας, συμβούλεψε τους κληρικούς της να αποφύγουν όρους όπως «Κύριος» και «Αυτός» στις υπηρεσίες λατρείας, προκειμένου να μην τονίσουν ότι ο Θεός είναι άνδρας, στη νέα έκδοση ενός εγχειριδίου, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των υπηρεσιών. Η κίνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους επικριτές να λένε ότι η αλλαγή υπονομεύει τη χριστιανική αντίληψη της Αγίας Τριάδας και πολιτικοποιεί την πίστη.Swedish church pushes for neutral gender reference to Jesus

Το ζήτημα έγινε ακόμη πιο θερμό, όταν μια εκκλησία στη σουηδική πόλη Βάστερας, αναφερόταν στον Ιησού σαν «κότα» σε μια διαφήμιση για μια υπηρεσία λατρείας Χριστουγέννων. Η αντωνυμία χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική λύση στις λέξεις που σχετίζονται με το φύλο, όταν το φύλο ενός ατόμου δεν είναι γνωστό ή δεν είναι σχετικό. Κάποιοι χρήστες στο Twitter έσπευσαν να ρωτήσουν αν είναι πλέον η επίσημη στάση της εκκλησίας. Ο Susann Senter, ο κοσμήτορας της εκκλησίας και ο επίσκοπος της πόλης Βάστερα, Μίκαελ Μογκρέν, αναγκάστηκαν να βρουν εξηγήσεις.
"Η λέξη" κότα "είναι ένας τρόπος να δοθεί μια νέα προοπτική", ανέφερε ο Senter σε δήλωση την Παρασκευή. Παρά την αποδοχή στο άρθρο ότι ο Ιησούς ήταν άνθρωπος, τόνισε ότι το φύλο δεν είναι η κύρια πτυχή της ταυτότητάς του. Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την  "παραδοσιακή" γλώσσα, ενώ άλλοι μπορούν να υιοθετήσουν τη νέα γλώσσα.
Ενώ ο επίσκοπος Mikael Mogren δεν αρνείται ότι ο Ιησούς ήταν άνδρας, χαιρετίζει το γεγονός ότι η διαφήμιση προκάλεσε συζήτηση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μερικοί σχολιαστές προσβάλλουν τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και τόνισαν ότι είναι, όπως όλοι οι άλλοι, "δημιουργημένοι από τον Θεό".
Παρά τις προσπάθειες να ηρεμήσει το κοινό, οι δηλώσεις της εκκλησίας προκάλεσαν έντονη συζήτηση μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών μέσων. Ένα άτομο (Maria Svanerud) σχολίασε στο Facebook το μήνυμα της εκκλησίας ότι η αναφορά «κότας» είναι μια παρωδία, ενώ ένας άλλος (χριστιανικός Himmelstrand) «ήταν αναστατωμένος» στο «μπέρδεμα με τις πιο στοιχειώδεις θεμελιώδεις αρχές της πίστης».
https://www.rt.com/news/414642-swedish-church-jesus-gender/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου