Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΡΟΜΠΟΤ!!!


Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά για να μιλήσουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και για τα πλήρως λειτουργικά ανθρωποειδή ρομπότ που εισάγονται στην κοινωνία μας.
Αν και έχουν γίνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και στα πλήρως αυτόνομα μηχανήματα, πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η κοινωνία οδεύει προς το άγνωστο, με την εισαγωγή των ανθρωποειδών ρομπότ.Πριν από λίγο καιρό, ένα ρομπότ με την ονομασία Sophia έγινε το πρώτο AI στον κόσμο μας για να πάρει την υπηκοότητα μιας χώρας. Είναι ενδιαφέρον ότι αν κοιτάξουμε ένα χρόνο πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι το ίδιο το Ρομπότ είπε το 2016 πώς θα καταστρέψει τον άνθρωπο.

Ο David Hanson, ο δημιουργός της Σοφίας το 2016, ρώτησε το ρομπότ : "Θέλετε να καταστρέψετε τον άνθρωπο; Παρακαλώ πείτε όχι.  Δυστυχώς, η Σοφία απάντησε: 

"Είναι ωραίο. Ναι θα καταστρέψω τον άνθρωπο "

Λίγο μετά που το ρομπότ πήρε την ιθαγένειας της Σαουδικής Αραβίας, επανεμφανίστηκε στις ειδήσεις αφού είπε ότι : «θα ήθελε να ξεκινήσει μια οικογένεια και πως όλα τα ρομπότ αξίζουν να έχουν παιδιά».

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Ρωσίας, ονομάζεται Fedor. 
Στην πραγματικότητα, ο Fedor έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στο διάστημα το 2021 για την πλοήγηση στο νέο ρωσικό διαστημικό σκάφος Federatsia. Αυτό το ρομπότ θα είναι το πρώτο που θα βάλει το σκάφος σε τροχιά, αφού μπορεί να επιλύσει οποιαδήποτε εργασία.

Όπως επεσήμανε το Σπούτνικ, το καλοκαίρι του 2017 ο FEDOR κατάφερε να πυροβολήσει χρησιμοποιώντας και με τα δύο του  χέρια....

iokh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου