Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Αλβανία: Σημαντική μείωση στον αριθμό των τουριστών το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου.


- Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012

Σημαντική μείωση τους δύο πρώτους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου καταγράφεται στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Αλβανία.
Ο αριθμός αυτός αφορά τόσο τους ξένους τουρίστες όσο και τους Αλβανούς που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για διακοπές.
Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός "Τop Channel", επικαλούμενος επίσημες πηγές, αναφέρει ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, όταν στη χώρα εισήλθαν περίπου 650.000 Αλβανοί για να περάσουν τις διακοπές τους, φέτος το καλοκαίρι επέστρεψαν λιγότεροι κατά 100.000.
Σύμφωνα, εξάλλου, με στατιστικά στοιχεία, σημαντική μείωση σημειώθηκε και στον αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Αλβανία κατά την περίοδο αυτή.  Από περίπου 600.000 ξένους που επισκέφθηκαν τη χώρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, φέτος ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 470.000 (από τους οποίους οι 290.000 προέρχονται από το Κόσοβο).
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τουρισμού, η μικρή χώρα των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, που διαθέτει ακτογραμμή 362 χιλιομέτρων, δεν φαίνεται να προσελκύει υψηλό αριθμό ξένων τουριστών.
Οι ειδικοί λένε ότι ο κύριος λόγος γι' αυτό είναι η έλλειψη τουριστικών υποδομών, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς επίσης η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές.               http://www.aftonomi.gr/politiki/item/2480-albania-simantiki-meiosi-ston-arithmo-ton-touriston-to-dimino-iouniou-iouliou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου