Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Τα ρωσικά σχέδια για κατασκευή αεροπλανοφόρων.Ιούλιος 31, 2013.

Η ένταξη στο  κατασκευαστικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών 2016-2025, αεροπλανοφόρων,  θα εξαρτηθεί από την απόφαση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν τη Δευτέρα.
Προς το παρόν, το ρωσικό ναυτικό έχει μόνο το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ Κουζνέτσοφ»- «Адмирал Кузнецов».
Εξάλλου, το Δεκέμβριο του περασμένου έτους- σημειώνει το Ria Novosti- ο διοικητής του Ναυτικού, ναύαρχος Βίκτορ Τσίρκοφ, είχε δηλώσει ότι η μαζική παραγωγή προηγμένων αεροπλανοφόρων θα αρχίσει μετά το 2021.

‘Στον επόμενο σχεδιασμό του κρατικού προγράμματος εξοπλισμών περιλαμβάνονται πλοία  μεταφοράς αεροσκαφών , αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση του προέδρου. Το ζήτημα δεν είναι  στρατιωτικό-τεχνικό αλλά γεωπολιτικό’, δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά τη συνάντηση που είχε για το Πολεμικό Ναυτικό.

Έτσι, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί προς τους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει αεροπλανοφόρα στο μέλλον.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η ασφάλεια του κράτους στις υπεράκτιες περιοχές μπορεί να είναι ικανοποιητική από τα πλοία του Ναυτικού όλων των σκοπών, από τα πυρηνικά και μη πυρηνικά υποβρύχια και από τα πλοία ακτής και ανοικτής θαλάσσης.                   http://www.echedoros-a.gr/2013/07/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου