Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο JJ CALE ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ.

        ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 27 Ιουλίου. / Ανταποκριτής. Itar-Tass Bekrenev /Ο Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας  JJ Cale πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του μουσικού, που πέθανε την Παρασκευή από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια στην πόλη της La Jolla.
В возрасте 74 лет скончался культовый американский музыкант Джей Джей Кейл

        Ο  διάσημος JJ Cale,  το έργο τoy οποίoυ επηρεάζεται σημαντικά από μπλουζ, ροκ,  και  jazz,στιχουργός των τραγουδιών "After Midnight" και "Cocaine", τα οποία έγιναν έγιναν δημοφιλή από τον βρετανικό ροκ μουσικό Eric Clapton.

          Ο JJ Cale έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Ερικ Κλάπτον.  Το 2008 το από κοινού άλμπουμ "The Road to Escondido" κέρδισε το "Grammy" στην κατηγορία «καλύτερο άλμπουμ στο στυλ της  σύγχρονης blues ».

        Με  καριέρα 40 ετών, ο Κέιλ καταγραφεί πάνω από 10 άλμπουμ. Η επιρροή του για το έργο του αναγνωρίζεται από πολλούς διάσημους μουσικούς. Η ρωσική ομάδα "Kalin Bridge" χρησιμοποίησαν τη μουσική σύνθεση Kayla "Sensitive Kind" στο τραγούδι τους, "Το Κορίτσι το καλοκαίρι."    http://www.itar-tass.com/c1/821920.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ITAR-TASS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου