Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Τραγωδία με νεκρούς παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας.

              Η πλειονότητα των ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν σε ένα κανό το οποίο μετέφερε 53 αφρικανούς επίδοξους μετανάστες πνίγηκε όταν το ελαφρύ πλεούμενο ανατράπηκε ανοικτά της Λιβύης

                 Νέα τραγωδία με 31 νεκρούς παράνομους μετανάστες σημειώθηκε στις ακτές της Ιταλίας. Η πλειονότητα των ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν σε ένα κανό το οποίο μετέφερε 53 αφρικανούς επίδοξους μετανάστες πνίγηκε όταν το ελαφρύ πλεούμενο ανατράπηκε ανοικτά της Λιβύης, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

             Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το Σάββατο, ή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, και οι υπόλοιποι 22 μετανάστες σώθηκαν από ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο τους επιζήσαντες.

               Ανάμεσα στα 31 θύματα είναι εννέα γυναίκες. Οι επιζώντες είπαν ότι είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Γκάμπιας, του Μπενίν και της Σενεγάλης και βρίσκονταν στη θάλασσα επί τρεις ημέρες.
               Η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες αναζητώντας επιζώντες.

               Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές των κρατών της νότιας Ευρώπης κάθε χρόνο μέσω της Μεσογείου, συχνά με πλοία που δεν είναι καν αξιόπλοα, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους διωγμούς.             http://www.protothema.gr/world/article/298149/tragodia-me-nekrous-paranomous-metanastes-anoihta-tis-italias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου