Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Κυπριακός Τύπος: "Αλωνίζουν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ".

Η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, οι προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, η κατάθεση του Προέδρου του ΔΣ της ΑΤΗΚ Στάθη Κιττή στην Ερευνητική Επιτροπή για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων στην Δρομολαξιά, η διαδικασία έκδοσης του Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου και τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Δικαιοσύνης για τον πόλεμο κατά της ηχορύπανσης που προκαλείται από διάφορα κέντρα αναψυχής, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Εκτός εξυγίανσης η Τράπεζα Κύπρου - Πυρετός διεργασιών για το μετοχολόγιο" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα Κύπρου το γραμμάτιο των 6 μηνών θα παίρνει επιτόκιο 2,95% (έναντι 2,50% σε κανονικό 6μηνο γραμμάτιο), το γραμμάτιο των 9 μηνών 3,125% (έναντι 2,75%) και των 12 μηνών 3,4% (έναντι 3%). Σε άλλο θέμα γράφει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθεί συνέχεια στην διαδικασία έκδοσης του Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αλλού γράφει ότι Ισραήλ-Παλαιστίνιοι στο ίδιο τραπέζι μετά από τρία χρόνια.

 "Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Στα χέρια του κράτους η Τράπεζα Κύπρου" γράφει ότι σοβαρά ερωτηματικά που χρειάζονται απαντήσεις και καίριες επισημάνσεις, που δεν αναλύθηκαν στο κοινό, προκύπτουν μέσα από την γενική ευφορία που επικράτησε από την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι "αλωνίζουν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ - Ανησυχεί η Κυβέρνηση και μελετά διπλωματικά και στρατηγικά μέτρα". Αλλού αναφέρεται σε κοινό μέτωπο από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Δικαιοσύνης για τον πόλεμο κατά της ηχορύπανσης που προκαλείται από διάφορα κέντρα αναψυχής.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Νέα σελίδα για Τρ. Κύπρου" γράφει ότι ανοίγει νέα σελίδα από σήμερα για την Τράπεζα Κύπρου, η οποία εξήλθε χθες επίσημα από το καθεστώς εξυγίανσης. Αναμένεται αύριο Πέμπτη και η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η Τράπεζα Κύπρου θα αποκτήσει στάτους αντισυμβαλλόμενου. Αυτό θα της εξασφαλίσει πρόσβαση σε φθηνότερη ρευστότητα και μείωση του ELA. Αλλού αναφέρεται σε μετάθεση 25 αστυνομικών στην Πυροσβεστική που πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες μετά τις πρόωρες αφυπηρετήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε ανελέητο ακήρυκτο πόλεμο εντός ΑΤΗΚ κυρίως μεταξύ συνδικαλιστών, σε αλλότριους σκοπούς, μικροπολιτικές φιλοδοξίες, απέδωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής τις κατηγορίες για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων στην Δρομολαξιά.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Μακριά οι τοκογλύφοι από το Συνεργατισμό" γράφει ότι ούτε ιδιωτικοποίηση ούτε τοκογλυφικό επιτόκιο στο Συνεργατισμό γίνονται αποδεκτά από το ΑΚΕΛ. Αντίθετα το ΑΚΕΛ στηρίζει το Συνεργατικό Κίνημα και σε αυτό το πλαίσιο καλεί την Κυβέρνηση να αντισταθεί στις όποιες πιέσεις προέρχονται από την Τρόικα. Αλλού αναφέρεται στην κατάθεση του Προέδρου του ΔΣ της Cyta Στάθη Κιττή ότι "τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για το AERO". Σε άλλο θέμα γράφει ότι "δεν διαψεύδει η Κυβέρνηση την γερμανική πρεσβεία που επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν εισήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη το κούρεμα κάτω των 100.000 ευρώ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "The Cyprus Daily" υπό τον τίτλο "Υπάρχει ζέστη" αναφέρεται στις θερμοκρασίες των επομένων ημερών με τον υδράργυρο να ανεβαίνει προς τα πάνω και δίνει εναλλακτικούς τρόπους δροσιάς για ανακούφιση από την ζέστη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δήλωσε ότι η προετοιμασία είναι η βάση για την επιτυχία των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τριυπουργική σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Στον σωστό δρόμο για οικονομική σταθερότητα" γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης επέδωσε επιστολή στον Πρόεδρο του Μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Σοφοκλή Μιχαηλίδη, στην Κεντρική Τράπεζα, με την οποία η Τράπεζα Κύπρου εξέρχεται από το καθεστώς εξυγίανσης. Αλλού αναφέρεται στην απεργία πείνας που κατήλθε ο Κύπρος Κωνσταντίνου, 30 χρόνων στην προσπάθεια του να διαφωτίσει για την σκληρότητα που υπάρχει στην βιομηχανία κρέατος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλες ελπίδες ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Μάριμπορ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.           http://www.onalert.gr/stories/kypriakos-typos-alwnizoun-oi-tourkoi-sthn-kypriakh-aoz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου