Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Με τι ατζέντα φθάνει στην Ουάσινγκτον ο Αβραμόπουλος.

O ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος φθάνει σήμερα στην Ουάσινγκτον ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας  Τσακ Χέιγκελ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, ενώ θα έχει συναντήσεις με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου.

Η συνάντηση των δύο Υπουργών Άμυνας θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει μια ευρύτερη επισκόπηση της κατάστασης στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

Από ελληνικής πλευράς προτεραιότητα αποτελεί η επιβεβαίωση του στρατηγικού χαρακτήρα της Ελλάδος, καθώς και ο σταθεροποιητικός ρόλος της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Η χώρα μας αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, με σταθερή και διαχρονική σχέση και συμβολή στην εμπέδωση της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στο ρευστό και ασταθές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, θα εξετασθούν οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις και οι προοπτικές βελτίωσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, για την εξασφάλιση της περιφερειακής ομαλότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντησή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του θα δοθεί η ευκαιρία να επιβεβαιωθεί, για μια ακόμα φορά, το άριστο επίπεδο της στρατηγικής σχέσης Ελλαδος-ΗΠΑ, τόσο στον αμυντικό τομέα, όσο και στο πλαίσιο των Ευρωατλαντικών δομών.

Επίσης θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τον Chuck Hagel και για την απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία ενσωμάτωσής της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (PFP).                 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=27394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου