Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

"Πάνε" τον Μπαρόζο για ΓΓ του ΝΑΤΟ;

Η διαδικτυακή πύλη euractiv.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Μπαρόζο αρνείται να σχολιάσει σχετικά με την πιθανότητα να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ» αναφέρει ότι ερωτηθείς εάν σχεδιάζει να υποβάλει υποψηφιότητα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο όπως δήλωσαν πηγές στην euractiv η κούρσα διαδοχής έχει ήδη ξεκινήσει και επικρατέστερος φέρεται να είναι ο υπουργός Άμυνας του Βελγίου Πιέτερ Ντε Κρεμ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μπαρόζο ερωτήθηκε σχετικά με τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια παρουσίασης πρότασης της Επιτροπής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
«Η σημερινή παρουσίαση δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον μου. . . Επομένως κάθε είδους διασύνδεση ανάμεσα στο σημερινό ζήτημα και στο τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω στο μέλλον είναι καθαρή φημολογία» τόνισε ο Μπαρόζο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ επίσημα θα τεθεί σε συζήτηση, μετά τον Ιούλιο του 2014, με τη λήξη της θητείας του Ράσμουσεν. Ο ίδιος ο Μπαρόζο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τα σχέδιά του μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014. Θεωρητικά, θα μπορούσε να διεκδικήσει μία τρίτη θητεία. Σύμφωνα όμως με φήμες, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας θα επιδιώξει μία διεθνή θέση στο ΝΑΤΟ ή στα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης ο Ράσμουσεν αναμένεται να διεκδικήσει μία νέα θέση σε διεθνή οργανισμό. Ο ίδιος και η σημερινή πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ θεωρούνται ως σοβαρές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.         http://www.onalert.gr/stories/pane-ton-barozo-gia-geniko-grammatea-tou-nato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου