Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Η υποχώρηση της στάθμης του νερού του Yangtze της Κίνας αποκαλύπτει αρχαία αγάλματα του Βούδα. Εβδομάδες ξηρασίας σε όλη την Ευρώπη αποκάλυψαν επίσης θησαυρούς βυθισμένους από καιρό.

 

Η υποχώρηση της στάθμης του νερού του Yangtze της Κίνας αποκαλύπτει αρχαία αγάλματα του Βούδα

φωτο: Η υποχώρηση της στάθμης του νερού του Yangtze της Κίνας αποκαλύπτει αρχαία αγάλματα του ΒούδαΈνα άλλοτε βυθισμένο άγαλμα του Βούδα βρίσκεται στην κορυφή του νησιωτικού υφάλου Foyeliang στον ποταμό Yangtze, ο οποίος εμφανίστηκε μετά την πτώση της στάθμης του νερού λόγω περιφερειακής ξηρασίας στο Chongqing της Κίνας, στις 20 Αυγούστου 2022. (Thomas Peter/Reuters)

ΠΕΚΙΝΟ—Η πτώση της στάθμης του νερού του ποταμού Γιανγκτσέ αποκάλυψε ένα βυθισμένο νησί στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγκκίνγκ (Chongqing) της Κίνας και μια τριάδα αγαλμάτων του Βούδα πάνω σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι 600 ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο Xinhua.

Τα τρία αγάλματα βρέθηκαν στο ψηλότερο μέρος του νησιωτικού υφάλου που ονομάζεται Foyeliang, που αρχικά αναγνωρίστηκε ότι χτίστηκαν κατά τη διάρκεια των δυναστειών Ming και Qing.

Η στάθμη του νερού του Γιανγκτσέ (Yangtze) μειώνεται ραγδαία λόγω της ξηρασίας και του καύσωνα στη νοτιοδυτική περιοχή της Κίνας.

Οι βροχοπτώσεις στη λεκάνη του Γιανγκτσέ ήταν περίπου 45 τοις εκατό χαμηλότερες από το κανονικό από τον Ιούλιο και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να διατηρηθούν για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις.

Έως και 66 ποτάμια σε 34 κομητείες στο Τσονγκκίνγκ έχουν στεγνώσει, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV την Παρασκευή.

Εβδομάδες ξηρασίας σε όλη την Ευρώπη αποκάλυψαν επίσης θησαυρούς βυθισμένους από καιρό.

Στην Ισπανία, οι αρχαιολόγοι έχουν ενθουσιαστεί με την εμφάνιση ενός προϊστορικού πέτρινου κύκλου που ονομάστηκε «Ισπανικό Στόουνχεντζ». 

Ένας άλλος από τους πανίσχυρους ποταμούς της Ευρώπης, ο Δούναβης, έχει πέσει σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, εκθέτοντας τα σκάφη περισσότερων από 20 γερμανικών πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στο λιμάνι της Σερβικής πόλης Prahovo.

23-8-22    https://www.ntd.com/receding-water-levels-of-chinas-yangtze-reveal-ancient-buddha-statues_828526.html

hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου