Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η ωραία Μαρία και το «ελληνικό» ασημένιο μετάλλιο.

 Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υπάρχει κι ένα ασημένιο μετάλλιο που «ανήκει» στην Ελλάδα, αλλά δεν θα καταχωρηθεί ποτέ στους σχετικούς καταλόγους.

Πρόκειται για το ασημένιο στο ύψος γυναικών που κατέκτησε η Μαρία Βούκοβιτς το βράδυ της Κυριακής. Επίσημα η ύψους 1,93μ αθλήτρια το κέρδισε για λογαριασμό του Μαυροβουνίου, αλλά είναι πέρα για πέρα ελληνικό.

Η Μαρία, έσωσε, κυριολεκτικά την αθλητική της καριέρα ερχόμενη στην Ελλάδα. Προπονείται με το τιμ της Ιωάννας Σιώμου, ανήκει στην ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς και φυσικά μένει εδώ τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ιστορία της έχει ενδιαφέρον. Ξεκίνησε ως σούπερ ταλέντο στην πατρίδα της, αλλά στα 19 της καθώς το σώμα της άρχισε να αλλάζει και να βάζει κιλά, όλοι της έλεγαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει το ύψος, ίσως και τον αθλητισμό γενικότερα.

Όμως για τη Μαρία, ο αθλητισμός ήταν τρόπος ζωής και το ύψος το οξυγόνο της. Αναζήτησε χώρους προπόνησης έξω από τη χώρα της. Περιπλανήθηκε στη Σερβία, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο και κάποια στιγμή η συναθλήτριά της Τατιάνα Γκούσιν που κατατάχτηκε 9η στο ιδιο αγώνισμα στο Μόναχο, της πρότεινε να έρθει στην Ελλάδα και να προπονείται εδώ με την Ιωάννα Σιώμου. Από τότε η καριέρα της εκτοξεύθηκε. Πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ήταν 9η, ενώ φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι 4η και στο Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Όρεγκον 14η και το αποκορύφωμα (προς το παρόν) το ασημένιο στο Μόναχο.

Στα 30 της χρόνια μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον αφού ανήκει πλέον και με τη… βούλα στις τοπ αθλήτριες του απαιτητικού αυτού αγωνίσματος.

Άτομο εξωστρεφές κάνει εύκολα φίλους και στην Ελλάδα δεν παύει να λέει ότι βρήκε το χώρο που της ταιριάζει. Μπορεί να μην αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, αλλά έμαθε ελληνικά, της αρέσει ο ελληνικός τρόπος ζωής και δεν… γκρινιάζει.

Με εξαίρεση το τελευταίο είναι μια 100% Ελληνίδα!

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου