Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Λαβρόφ για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα./Δείτε την εκπαίδευση των μάχιμων επιχειρήσεων της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων (ΦΩΤΟ).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν συζήτησαν στη Μόσχα τη συνεργασία μεταξύ των μερών για την ενίσχυση της ασφάλειας στα Βαλκάνια.ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ: Λαβρόφ για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα

Φωτογραφία: Yury Kochetkov/Pool Photo via AP/Profimedia/Illustration

- Συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας. Καθιερώθηκε αμοιβαία εστίαση στην περαιτέρω βελτίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Σερβίας και στενός συντονισμός των προσπαθειών για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια - ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση.

- Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση που παρέμεινε εκεί, επισημάνθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για λύση στην επαρχία με βάση την αυστηρή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πλήρη σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Σερβίας - τόνισε το υπουργείο.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η θέση της Ρωσίας για το Κοσσυφοπέδιο δεν θα αλλάξει, κάτι που επιβεβαίωσε επανειλημμένα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

- Υποστηρίζουμε ότι το Βελιγράδι και η Πρίστινα θα καταλήξουν σε μια βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση με βάση την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Φυσικά, πρέπει πρωτίστως να αντιστοιχεί στο διεθνές δίκαιο και να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θα δεχτούμε μόνο μια τέτοια λύση που θα ταιριάζει στους Σέρβους. Θα παράσχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη στους Σέρβους φίλους μας για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος - τόνισε ο υπουργός.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσεται προοδευτικά σε όλα τα επίπεδα.

- Οι Πρόεδροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučić, συνομιλούν στο τηλέφωνο, συγκρίνουν τις απόψεις τους και συντονίζουν τις περαιτέρω ενέργειές μας. Οι επαφές γίνονται και μέσω της διακυβερνητικής επιτροπής εμπορικής, οικονομικής και επιστημονικής-τεχνικής συνεργασίας, ενώ λειτουργεί και η επιτροπή στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας - πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε τη λύπη του που η επίσκεψή του στο Βελιγράδι δεν πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

- Όσοι το απέτρεψαν κατ' εντολή των «ανωτέρων» τους, πρέπει να καταλάβουν ότι η κακία τους δεν θα μπορέσει να κλονίσει τις ρωσο-σερβικές σχέσεις, που βασίζονται στη σταθερή φιλία των λαών μας και έχουν βαθιές ιστορικές, πνευματικές και πολιτισμικές ρίζες. τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών θέσεις εργασίας.

(Σπούτνικ)

novosti.rs

Δείτε την εκπαίδευση των μάχιμων επιχειρήσεων της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων (ΦΩΤΟ)

ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΕΙΣ ανάπτυξης αυτοκινούμενων τμημάτων της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων για αντιαεροπορικές επιχειρήσεις, διεξάγεται τακτική εκπαίδευση των υπηρεσιών μάχης του πυραυλικού συστήματος «κύβος».

ΤΑ ΣΕΡΒΙΚΑ CUBS ΠΡΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Δείτε την εκπαίδευση των υπηρεσιών μάχης της 250ης Ταξιαρχίας Πυραύλων (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την εκπαίδευση των μελών της μονάδας για εργασίες μάχης σε πυραύλους και τεχνικό εξοπλισμό και βασική τεχνική συντήρηση, και πραγματοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της ικανότητας αντιαεροπορικής άμυνας των δυνάμεων των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημαντικές εγκαταστάσεις και περιοχές, από αναγνώριση και δράση από τον εναέριο χώρο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο που σχετίζεται με τις τακτικές χρήσης και συντήρησης του πυραυλικού συστήματος «κύβου» και η έμφαση σε αυτήν την περίοδο είναι στην εξάσκηση τυποποιημένων τακτικών ενεργειών κατά την κατάληψη θέσης βολής και την ετοιμότητα της μπαταρίας του αυτοκινούμενου πυραύλου. σύμφωνα με τα καθορισμένα πρότυπα.καθώς η ταχύτητα αντίδρασης είναι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική εκτέλεση του ανατεθέντος έργου. Μια τέτοια εκπαίδευση των μονάδων επιτυγχάνει καθορισμένες χρονικές νόρμες που είναι εξαιρετικά απαιτητικές και για τις οποίες είναι απαραίτητη η κορυφαία εκπαίδευση του κάθε ατόμου.

Το πυραυλικό σύστημα «κύβος» προορίζεται για την καταστροφή στόχων στον εναέριο χώρο που πετούν σε χαμηλά και μεσαία ύψη. Χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα και δυνατότητα συγκεντρωτικής διοίκησης και ελέγχου πυρός σε επίπεδο τμήματος.

novosti.rs

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου