Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Η κυβέρνηση επέβαλε νέο φόρο για όλους στο ηλεκτρικό ρεύμα! – Επιχειρεί να μειώσει την κατανάλωση ενόψει χειμώνα!

Λόγω μειωμένης δυνατότητας παροχής ενέργειας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις!


Κατά την παρουσίαση των νέων επιδοτήσεων για τους Έλληνες καταναλωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που στην ουσία είναι… αυτοχρηματοδοτήσεις από τους ίδιους τους πολίτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε έναν καινούριο φόρο τον οποίο λίγοι τον κατάλαβαν.

Όπως είπε θα υπάρξει μία «εισφορά» της τάξης του 0.01€/kWh που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι στις 1000 kWh του τετράμηνου ένα νοικοκυριό θα πληρώσει επιπλέον 10€!

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «αναγκάσει» τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ενόψει χειμώνα λόγω της μειωμένης δυνατότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα κάτι το οποίο είναι φυσικά προϊόν των κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα είπε:

«Παράλληλα, δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές».

Πάντως και σε ότι αφορά την «επιδότηση» εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να ικανοποιήσει τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να βγάζουν κάθε μήνα περισσότερα υπερ-κέρδη και ταυτόχρονα οι καταναλωτές να πιστεύουν πως τους «χαρίζονται» χρήματα με την μορφή επιδότησης για να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς

Η επιδότηση του 1,9 δισ. ευρώ στους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος φυσικά προέρχεται από τα λεφτά των πολιτών!

Και εννοούμε συγκεκριμένα από τους φόρους που πληρώνουν αναγκαστικά λόγω ΦΠΑ και φόρου καυσίμων καθώς τα έσοδα αυξάνονται λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού.

Έτσι οι πάροχοι κάνουν ότι αυξήσεις θέλουν στα τιμολόγιά τους και απλά έρχεται η κυβέρνηση και τους τα πληρώνει με τα λεφτά των πολιτών οι οποίοι επειδή δεν τα πληρώνουν άμεσα δεν το καταλαβαίνουν.

Μαντέψτε ποιος κερδίζει…

pronews.gr

1 σχόλιο:

  1. Τόν χειμώνα αυτό νά περιμένετε τά 4 Π :
    ΠΑΓΩΝΙΑ - ΠΕΙΝΑ - ΠΤΩΧΕΥΣΗ - ΠΟΛΕΜΟΣ
    καί όποιος καταφέρει καί επιζήσει θά είναι ευλογημένος απ'τόν Κύριο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή