Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Πολεμικό Ναυτικό: Σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατος της 19χρονης.

 Η έξοδος της 19χρονης με άδεια μετά τον κοροναϊό.

Το πού γευμάτισε η 19χρονη Θάλεια, Δόκιμης του Ναυτικού, που πέθανε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού ταξιδιού, αναζητά το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της.

Η οικογένειά της έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως η 19χρονη Θάλεια από έναν πυρετό που ανέβασε, βρέθηκε σε λίγες ώρες στη ΜΕΘ και αργότερα κατέληξε.

Σε φαστ φουντ η λύση του μυστηρίου;

Ήδη οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει την αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης.

Η 19χρονη είχε άδεια και βγήκε όταν το πλοίο έφτασε στην Τυνησία και στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Εκεί γευμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food έφαγε, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα δηλητηρίασης.

Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν, όπωβς προαναφέραμε στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.

Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα του επίσημου ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ansa.it, αναφέρει ότι επειδή το προηγούμενο λιμάνι που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο του ΘΕΠ ήταν το λιμάνι της Τυνησίας, όπου οι Δόκιμοι είχαν εξόδους στην ξηρά, και τα συμπτώματα προσομοίαζαν με αυτά των κορονοϊόπληκτων, τόσο η ατυχής Ναυτική Δόκιμος, όσο και οι δύο συμμαθητές της που εισήχθησαν με πυρετό και συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσεως, θεωρήθηκαν – προληπτικώς – ως ύποπτα κρούσματα COVID-19 – και ελήφθησαν τα σχετικά μέτρα απομονώσεως τους.

Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κοροναϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη.

Το ιστορικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτική δόκιμος βρισκόταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Την περασμένη Τρίτη παρουσίασε πυρετό και αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε και πέθανε σήμερα το πρωί. Το πώς η 19χρονη ναυτική δόκιμος κατέρρευσε και πέθανε ερευνάται.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

in.gr

1 σχόλιο:

  1. Τριπλοεμβολιασμενο κορίτσι και πάνε να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ουστ ραδιοαρβυλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή