Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Αποκλειστικό-Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι: ”Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος-Έχουν σχέδιο να μας τελειώσουν γεωπολιτικά”.

 Νέες ανοησίες σήμερα από Τούρκους και Ερντογανικούς δημοσιογράφους!


Αναλυτικά:

”Μεχμέτ Ατσέτ: Η Αμερική θέλει να ξεκινήσει έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο

Αξιολογώντας το… λοκάρισμα της Ελλάδας στα πολεμικά μας αεροσκάφη F-16 3 φορές, εκ των οποίων η μία ήταν με τους S-300, ο συγγραφέας του Haber7 Μεχμέτ Ατσέτ είπε: «Τώρα είναι ξεκάθαρο, οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο».

Ο εκπρόσωπος του Channel 7 στην Άγκυρα και ο συγγραφέας του News 7 Mehmet Acet, έγραψε για τις αυξανόμενες ελληνικές προκλήσεις τις τελευταίες ημέρες. Μιλώντας από τη μέση του βιβλίου και χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Τώρα είναι ξεκάθαρο, οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν έναν τουρκικό/ελληνικό πόλεμο», ο Ατσέτ είπε, «Στόχος τους είναι να πειθαρχήσουν την Τουρκία ενθαρρύνοντας την Ελλάδα.»

Haber7 by Mehmet Acet

Υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των πολεμικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς των S-400, ο συγγραφέας του Haber7 Acet είπε: «Οι ίδιες ΗΠΑ ετοιμάζονται να πουλήσουν το F-35 στην Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιεί ενεργά το S-300.”

“Μπορούν οι ΗΠΑ να το πετύχουν αυτό; Μπορεί η Ελλάδα να βρει το θάρρος να πολεμήσει ενάντια στην Τουρκία;” Ο Άσετ, ​​ο οποίος έθεσε επίσης ερωτήσεις και σημείωσε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, ολοκλήρωσε το άρθρο του με την εκτίμηση ότι «Όμως, αν η ένταση, που κλιμακώνεται με νέα συγκεκριμένα γεγονότα τις τελευταίες μέρες, εκραγεί κάπου, η απάντηση στο ερώτημα ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και τι θέλουν να κάνουν είναι ήδη ξεκάθαρο».

«Ναι, ας το ονομάσουμε σωστά και ας αξιολογήσουμε τι συμβαίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τελευταία, με αυτή τη συνείδηση.

Για να το θέσω στη μέση του βιβλίου, η κατάσταση είναι η εξής:

Οι ΗΠΑ, που προσπαθούν να διαδώσουν το πολεμικό περιβάλλον ξύνοντας και πυροδοτώντας τις γραμμές έντασης σε διάφορα μέρη του κόσμου, θέλουν να μετατρέψουν την κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας (που μπορεί να ονομαστεί και συμμαχία ΗΠΑ/Βρετανίας) σε καυτή σύγκρουση.

Θέλουν να ξεκινήσουν έναν τουρκοελληνικό πόλεμο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, παρόμοια με τη στάση τους για παράταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, παρόμοια με τις προσπάθειές τους να ανοίξουν ένα άλλο μέτωπο στην Άπω Ανατολή για την ένταση Κίνας/Ταϊβάν.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια τόσο ξεκάθαρη και προφανή πρόκληση.

Όπως η προσπάθεια έναρξης ενός πολέμου, η πρόθεση πίσω από αυτή την προσπάθεια είναι ξεκάθαρα εμφανής.

Τι θέλουν να κάνουν;

Είναι επίσης πολύ σαφές:

Να κλείσει ο δρόμος της Τουρκίας, που έχει κάνει μεγάλες κινήσεις στην αμυντική βιομηχανία και την εξωτερική πολιτική, να υπονομεύσει την ισχύ της.

Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να αποδυναμώσουν την Τουρκία, όπως η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως κράτος «πληρεξούσιο» για να αποδυναμώσει τη Ρωσία.

Ούτε το θεωρώ αυτό ως απλό προσωπικό σχόλιο εδώ.

Μπορούν οι ΗΠΑ να το πετύχουν αυτό;

Μπορεί η Ελλάδα να βρει το θάρρος να πολεμήσει ενάντια στην Τουρκία;

Δεν είναι εύκολο βέβαια.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αν η ένταση, που κλιμακώνεται με νέα συγκεκριμένα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, εκραγεί κάπου, πρέπει να ξέρουμε ότι η απάντηση στο ερώτημα ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και τι θέλουν να κάνουν είναι ήδη ξεκάθαρη.”

The Greek S-300 air defense system is stationed on the island of Crete.

Και άλλο τουρκικό άρθρο:

”Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Sabah Μεχμέτ Μπάρλας μίλησε για τη συγκέντρωση δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα στη σημερινή του στήλη. Ο Μπάρλας, διερωτώμενος αν οι ΗΠΑ είναι πραγματικός σύμμαχος ή όχι, είπε: «Το γεγονός ότι η Αμερική καταπατά την έννοια της συμμαχίας και συνεχώς καταπατά αυτήν την έννοια, μας κάνει επίσης να χάσουμε την υπομονή μας». είπε.

Το σχετικό μέρος του άρθρου του Μπάρλα έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις αναπόφευκτα φέρνουν στο μυαλό κάποιου το ερώτημα: «Είναι η Ελλάδα το νέο Αφγανιστάν της Αμερικής;» Η μεταχείριση της ”τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα, και το πιο σημαντικό, η ευθύνη των τρομοκρατών που είναι εχθροί της Τουρκίας, στην Ελλάδα, είναι πλέον κοινός τόπος.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τρέλα των Ελλήνων ή μάλλον η βλακεία τους; Η Ελλάδα κλείδωσε πρόσφατα τα τουρκικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις στο Αιγαίο με τα αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-300 που αγόρασε από τη Ρωσία. Είναι ενάντια σε όλους τους κανόνες και τις παραδόσεις του ΝΑΤΟ για ένα μέλος του ΝΑΤΟ να κλειδώνει ραντάρ στο αεροπλάνο του με ένα αμυντικό σύστημα που έχει αγοραστεί εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ότι ενώ υπόκεινται σε πολλά εμπάργκο επειδή αγοράσαμε το ανώτερο μοντέλο S-400, η ​​Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά ένα υπομοντέλο του ίδιου πυραυλικού συστήματος εναντίον μελών του ΝΑΤΟ και κανείς δεν μιλάει.

Για κάποιο λόγο, η Αμερική ακολουθεί περίεργες πολιτικές απέναντι στην Τουρκία. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν φιλοξενείται στις ΗΠΑ, το PKK και το PYD τροφοδοτούνται από τις ΗΠΑ και επιβάλλονται διάφορα εμπάργκο στην Τουρκία… Αυτή η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Όπως είπα και πριν, η Τουρκία παίζει με την Ελλάδα σαν παιδί, χάρη στην τεράστια εμπειρία της. Ωστόσο, εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, αυτό υπερβαίνει τα παιχνίδια. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Αμερική καταπατά την έννοια της συμμαχίας και παραβιάζει συνεχώς αυτήν την έννοια, μας κάνει να χάνουμε την υπομονή μας. Ευτυχώς, υπάρχει μια γρήγορη μετάβαση από έναν μονοπολικό κόσμο σε έναν πολυπολικό κόσμο. Πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα. “

directus.gr

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΑΜ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ....ΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουν τα πετρέλαιο αέριο οι Αμερικάνοι συν όλα τα υπόλοιπα που έχουν κατά νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή