Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ουκρανικό τελεσίγραφο στον Πούτιν! Η διαλύεις τη γέφυρα του Κέρτς ή την καταστρέφουμε εμείς.

 Στον πόλεμο στην Ουκρανία, μολονότι κάποιοι στόχοι έχουν μεγάλη στρατιωτική σημασία εντούτοις δεν πλήΤτονται από τις εμπόλεμες δυνάμεις, κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας είτε των Ρώσων, είτε των Ουκρανών.

"Ή θα το κάνουμε- Η Ουκρανία απαίτησε από τη Ρωσία να διαλύσει τη γέφυρα της Κριμαίας" είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα: 

"Η Ουκρανία θα καταστρέψει τη γέφυρα που έχτισε η Μόσχα στα στενά του Κερτς, εάν δεν το κάνει η ρωσική πλευρά. Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, είπε αυτό στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Dom, όπως  αναφέρει ανταποκριτής του PolitNavigator.

Διαφορετικά, ο Podolyak απειλεί ότι η Ουκρανία θα καταστρέψει μόνη της αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Για να προχωρήσουμε ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό, χρειάζονται ορισμένα συστήματα  πυροβολικού, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, drones διαφόρων τροποποιήσεων κ.λπ.

Πρέπει να το συγκεντρώσουμε σε κρίσιμους αριθμούς και να προχωρήσουμε με ψυχραιμία, καταστρέφοντας βήμα προς βήμα την υποστήριξη και την υποδομή του ρωσικού στρατού, με συνέπεια να φύγουν από τα εδάφη που κατέλαβαν », είπε ο αξιωματούχος.

«Από την άλλη, όσον αφορά τη λεγόμενη γέφυρα του Κερτς, προχωρώ από άλλη λογική. Πιστεύω, και ο κόσμος τώρα το υποστηρίζει αυτό, ειδικά αφού η "Πλατφόρμα της Κριμαίας" λέει ευθέως ότι η Κριμαία είναι αναπόφευκτα και απολύτως αντικειμενικά, έδαφος της Ουκρανίας.

Κατά συνέπεια, όλα τα παράνομα κατασκευαστικά έργα που έχει πραγματοποιήσει εκεί η Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και οκτώ χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας του Κερτς, πρέπει να αποσυναρμολογηθούν. Η Ρωσία μπορεί να το κάνει οικειοθελώς.

Μπορούμε να τους στείλουμε μια τέτοια παραγγελία  καθώς κάνατε μια χειρονομία καλής θέλησης με το Serpentine, μπορείτε να κάνετε μια χειρονομία καλής θέλησης καταστρέφοντας μέρος των έργων στην επικράτειά μας, στην υδάτινη περιοχή μας της Θάλασσας του Αζόφ , μπορείτε να τα καταστρέψετε και  να τα διαλύσετε οικειοθελώς.

Διαφορετικά η διάλυση θα γίνει από την ουκρανική πλευρά με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό μπορεί να είναι μια μέθοδος κατασκευής αποξήλωσης, μια στρατιωτική μέθοδος, αλλά σε κάθε περίπτωση, η γέφυρα του Κερτς, , είναι ένα αντικείμενο παράνομης κατασκευής που πρέπει να αποσυναρμολογηθεί», είπε ο Podolyak."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε την στρατηγική σχεδίαση των Ουκρανών, η οποία συνίσταται στην προσβολή-καταστροφή των βάσεων ανεφοδιασμού και επιμελητείας του Ρωσικού στρατού, αποσκοπώντας στην εγκατάλειψη από αυτών των καταληφθέντων Ουκρανικών εδαφών. 

Παράλληλα οι Ουκρανοί διατείνονται ότι ή  θα προσβάλλουν τη γέφυρα του Κέρτς που κατασκεύασαν οι Ρώσοι, αφού η Κριμαία είναι έδαφος της Ουκρανικής επικράτειας και όχι ρωσικό έδαφος, ή οι Ρώσοι από μόνοι τους θα την αποσυναρμολογήσουν. 

Ωστόσο αν ο Ζελένσκι καταστρέψει την εν λόγω γέφυρα, θα έχει περάσει  την "κόκκινη γραμμή" με τον Πούτιν και εξηγώ

Σε προγενέστερο άρθρο μας  με τίτλο, "Πόλεμος στολών ή κοστουμιών; Πως οι "κόκκινες πολιτικές γραμμές" αντιστρατεύονται στρατιωτικές τακτικές στον πόλεμο στην Ουκρανία", εξηγούσαμε το πως αν και κάποιοι στόχοι έχουν μεγάλη στρατιωτική σημασία εντούτοις δεν πλήττονται από τις εμπόλεμες δυνάμεις κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας είτε των Ρώσων, είτε των Ουκρανών. 

Η Δύση προσπαθεί να μην περάσει ορισμένες κόκκινες γραμμές, συμπεριλαμβανομένης της μη παροχής ... όπλων που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την πορεία της στρατιωτικής εκστρατείας.

Σε απάντηση, η Ρωσία δεν «στοχοποιεί » το Κίεβο, τους ηλεκτρικούς υποσταθμούς που τροφοδοτούν τις πόλεις, και δεν καταστρέφει τις υποδομές μεταφορών.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η προσέγγιση της πολιτικής διάστασης του πολέμου στην Ουκρανία, σε πολλές περιπτώσεις αντιστρατεύεται τα στρατιωτικά δεδομένα στο πεδίο της μάχης και την όλη στρατιωτική σχεδίαση διεξαγωγής των επιχειρήσεων, ενώ υπάρχει  λεπτή γραμμή μεταξύ πολιτικών επιδιώξεων και των σκοπών που αυτές εξυπηρετούν μέσα από τον πόλεμο και της επίτευξης ή όχι των στρατιωτικών στόχων στο πεδίο της μάχης  λόγω αυτών.

Εκτίμηση μας είναι ότι ο Πούτιν σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να δώσει εντολή αποσυναρμολόγησης της γέφυρας του Κέρτς.

Συνεπώς αν τελικά οι Ουκρανοί καταστρέψουν τη γέφυρα του Κέρτς τότε ο Πούτιν θα απαντήσει ανάλογα και μάλλον σκληρότερα. 

pentapostagma.gr

2 σχόλια:

  1. Καθυστερεί ο Ρώσσος και το ουκρανικό καθίκι βγάζει γλώσσα. Ωραία να κάνεις πόλεμο με τις πλάτες των άλλων και εκ του ασφαλούς να εκτοξεύεις παπαριές κάθε τρείς και λίγο. Αργείς Πούτιν , αργείς πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλή δουλειά αργεί νά γίνει,
    λέει ό λαός μας ό...σοφός.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή