Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Έρχεται νέος «αριθμός» για κάθε πολίτη - Θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές με το δημόσιο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγήσει έναν ειδικό αριθμό σε κάθε παιδί που γεννιέται.Γραφείο υπουργού
Τη χορήγηση ενός «αριθμού» σε κάθε παιδί που γεννιέται εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η κυβέρνηση μελετάει ειδικό σχέδιο για τη χορήγηση ενός ειδικού αριθμού, ο οποίος θα αφορά όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.
Ο συγκεκριμένος αριθμός, το όνομα του οποίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, θα χορηγείται σε κάθε παιδί που θα γεννιέται.
«Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει το όνομα του αριθμού. Δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος. Θα αφορά την παροχή υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» εξήγησε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Και πρόσθεσε: «Φυσικά δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας,  γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού. Απλώς θα  χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος».
«Είναι μια απλή ιδέα, εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, αριθμό ταυτότητας. Μια σειρά αριθμών, όλοι αυτοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Θα εκδίδεται στη γέννηση, όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του».
Πάντως, ο κ. Πιερρακάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε χρονικές προθεσμίες σχετικά με την εφαρμογή του συγκεκριμένου αριθμού.
Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, ο διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα είναι στον «αέρα» έως το τέλος του 2019, προκειμένου οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου