Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Νετανιάχου: Το Ιράν ενθαρρύνεται από την έλλειψη ανταπόκρισης στις επιθέσεις του.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν ενθαρρύνθηκε από την έλλειψη αντίδρασης σε μια σειρά επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που αποδόθηκαν στην Ισλαμική Δημοκρατία.Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στέβεν Μνούχιν (που δεν απεικονίζεται) στην Ιερουσαλήμ στις 28 Οκτωβρίου 2019. (Ronen Zvulun / Pool / AFP)

Μιλώντας σε τελετή αποφοίτων του τμήματος των αξιωματικών των Άμυνας του Ισραήλ, ο Νετανιάχου προειδοποίησε για τις αυξανόμενες απειλές από το Ιράν και τους περιφερειακούς πληρεξούσιους του, οι οποίοι δήλωσαν ότι εργάζονται για τη δημιουργία οπλοστασίων.
"Η περιοχή γύρω μας είναι ταραγμένη και θυελλώδης. Οι απειλές ξεσπούν σε κάθε γωνιά - στη Συρία, στο Λίβανο, στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στο Ιράκ, στην Υεμένη και απευθείας στο Ιράν. Οι ιρανικές και υπέρ-ιρανικές δυνάμεις εργάζονται ασταμάτητα για να οπλίσουν τους εαυτούς τους », είπε.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε προσπάθεια να του προκαλέσει βλάβη, υποδηλώνοντας ότι η αποτυχία άλλων χωρών να κάνουν το ίδιο, ενθάρρυνε το Ιράν.
"Είμαστε έτοιμοι για τις απειλές και δεν θα διστάσουμε να προσφέρουμε ένα σκληρό πλήγμα σε όποιον προσπαθεί να μας βλάψει. Η ανθυγιεινότητα του Ιράν στην περιοχή αυξάνεται και ακόμη και ενισχύεται ενόψει της απουσίας απάντησης », ανέφερε.
«Αλλά το Ισραήλ δεν θα γυρίσει το άλλο μάγουλο», πρόσθεσε ο Nετανιάχου. "Όποιος είναι στραμμένος στην επιθετικότητα ... θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα."
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου