Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Σε αδιέξοδο οι πολιτικές συνομιλίες,πάνε για τρίτη φορά σε εκλογές στο Ισραήλ.

Μια κυβέρνηση ενότητας φαινόταν εξαιρετικά απίθανη από την Τετάρτη το βράδυ.Ο Benjamin Netanyahu (L) και ο Benny Gantz (R)

Likud και Blue και White λένε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των μερών αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη το πρωί.
Ενώ τα κόμματα έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θέλουν μια κυβέρνηση ενότητας, πίσω από κλειστές πόρτες, οι πηγές στις διαπραγματεύσεις δεν βλέπουν μια πορεία προς έναν συνασπισμό.
Απομένουν 21 ημέρες για την πλειοψηφία των μελών της για να υποστηρίξει έναν υποψήφιο για πρωθυπουργό. Εάν δεν συμβεί αυτό,θα γίνουν για τρίτη φορά εκλογές εντός ενός έτους.
Εκπρόσωποι και πηγές από όλες τις παρατάξεις του μπλοκ - Bayit Yehudi, New Right, Shas και UTJ - αρνήθηκαν να μιλήσουν με τον Gantz την περασμένη εβδομάδα, αφού κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων αμέσως μετά τη λήψη της εντολής για την οικοδόμηση ενός συνασπισμού. Τότε, όλοι οι ηγέτες του μπλοκ του είπαν ότι δεν θα διαπραγματευτούν ανεξάρτητα.
Ο μόνος ηγέτης του κόμματος που μίλησε στο Gantz ήταν ο Ayelet Shaked της New Right, ο οποίος αντάλλαξε λίγα λόγια μαζί του στην ολομέλεια της Knesset την Τρίτη.
Ωστόσο, το Λικούν προσπαθεί να κρατήσει τον Νετανιάχου στο γραφείο του Πρωθυπουργού όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και πολύ καιρό μετά την έναρξη της δίκης του. Οι διαπραγματευτές του κόμματος δήλωσαν ότι ο Nετανιάχου δεν πρέπει να εγκαταλείψει το αξίωμά του μέχρι να αρχίσει η κατάθεση ή η παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο Nετανιάχου θα έπρεπε νομίμως να αποχωρήσει από το αξίωμα, εάν καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.
https://www.jpost.com/Israel-News/Third-election-looking-likely-with-coalition-talks-at-a-deadlock-606356
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου