Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΠΡΕΣΒΕΊΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΆΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΈΝΗ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΉ ΤΟΥ ΙΡΆΝ.

Ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Προσωπικού του IDF, Αναπληρωτής Γεν.  Αβίβ Κοτσάβι και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες για την αυξημένη απειλή που θέτει το Ιράν.

Ισραηλινές πρεσβείες σε προειδοποίηση, αεροπορική άμυνα προσαρμοσμένη ενάντια στην απειλή του Ιράν
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έχει προσαρμόσει την αεροπορική άμυνα της και πολλές ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού τους ενόψει των αυξημένων εντάσεων από το Ιράν.
Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα εβραϊκής γλώσσας, έγιναν ορισμένες προσαρμογές στα συστήματα αεροπορικής άμυνας του IAF, υπό το πρίσμα του φόβου ότι το Ιράν θα μπορούσε να προσπαθήσει να επιτελέσει επίθεση χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ ή αεροσκάφη αυτοκτονίας, παρόμοιο με την επίθεση του Οκτωβρίου κατά της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Προσωπικού του IDF Αναπληρωτής Γεν.  Αβίβ Κοτσάβι και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες για την αυξανόμενη απειλή που θέτει η Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία λέει ότι γίνεται όλο και πιο αποφασιστική και πιο πρόθυμη να ανταποκριθεί στις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον ιταλικών και ιρανικών στρατευμάτων και υποδομών.
"Το Ιράν θέλει να αναπτύξει πυραύλους με κατευθυνόμενη ακρίβεια που μπορούν να επιτύχουν οποιοδήποτε στόχο στο Ισραήλ μέσα σε πέντε με 10 μέτρα: το κάνει", δήλωσε ο Νετανιάχου, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Εβραϊκό Γραφείο. "Το Ιράν θέλει να χρησιμοποιήσει το Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο και την Υεμένη ως βάσεις για να επιτεθεί στο Ισραήλ με στατιστικούς πυραύλους και κατευθυνόμενους πυραύλους με ακρίβεια. Αυτός είναι ένας μεγάλος, μεγάλος κίνδυνος. "
Στην εκδήλωση, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούχινπρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν περισσότερες κυρώσεις για να τοποθετήσουν το Ιράν στην "εκστρατεία μέγιστης πίεσης".

Ενώ το Ιράν έχει αρκετούς πυραύλους που θα μπορούσαν να φτάσουν στο ισραηλινό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου του Khoramshahr 2 με εύρος μέχρι 2.000 χιλιομέτρων, δεν είναι σαφές εάν μεταφέρθηκαν αυτοί οι πύραυλοι στην Υεμένη.
Σύμφωνα με μια αναφορά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Breaking Defense, το Ισραήλ έχει πρόσφατα αναβαθμίσει το σύστημα Barak-8ER με μια εκτεταμένη σειρά προστασίας από πυραύλους κρουζ, μια χερσαία διαμόρφωση του μεγάλου βεληνεκούς επιφανείας-αέρα (LRSAM) ή το ναυτικό σύστημα άμυνας Barak-8.
Boaz Levy, Ισραήλ Αεροδιαστημική Βιομηχανία VP και γενικός διευθυντής, αναφέρθηκε στην έκθεση λέγοντας ότι η αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Barak-8ER έχει ενισχυμένες αντι-τακτικές ικανότητες βαλλιστικών πυραύλων και θα είναι σε θέση να προστατεύει τις ισραηλινές πόλεις από κρουζ.
Το Ισραήλ βελτιώνει συνεχώς την τεχνολογία στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας, όλα τα συστήματα έχουν περάσει από αναβαθμίσεις τα τελευταία χρόνια.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου