Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι. Συμπλοκές αντιμαχόμενων στη Βυρητό.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι αποφάσισε να ανακοινώσει σήμερα την παραίτησή του σε προγραμματισμένο για σήμερα διάγγελμά του στις 14H00 GMT . Στη συνέχεια ο Saad Hariri, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα πως θα δει τον Πρόεδρο για να παρουσιάσει την παραίτηση του. ΄Οπως μετέδωσε το al manar o Saad Hariri επίσημα υπέβαλε στον Πρόεδρο Michel Aoun την παραίτησή του και κατά συνέπεια όλης της κυβέρνησής του στη διάρκεια σύντομου meeting,στο Baabda Palace χωρίς να προβεί σε δήλωση.

Στο μεταξύ σκηνές εμφυλίου στη Βηρυτό μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων, φωτιές, δακρυγόνα, πυροβολισμοί δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα. Iσχυρές δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Εικόνα
Άτομα θυμωμένα αποπειράθηκαν ν΄ανοίξουν τη γέφυρα Ring που είναι κλειστή από τους φιλοδυτικούς διαδηλωτές αναφέρει το al manar.
Εικόνα
Aντίθετα φιλοδυτικά μέσα του Λιβάνου και πολιτικοί του ίδιου κλαμπ καταγγέλουν επίθεση ανδρών των σιίτικων κινημάτων Amal και Hezbollah κατά διαδηλωτών σε μια απόπειρα να ελέγξουν το κέντρο της πόλης λίγο πριν τη διαφαινόμενη παραίτηση Χαρίρι.
Εικόνα
Το afp τονίζει πως συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο της Βυρητού όπου δεκάδες επιτιθέμενοι κατέστρεψαν τέντες που είχαν τοποθετήσει οι διαμαρτυρόμενοι, εκσφενδόνισαν καρέκλες και επιτέθηκαν με ραβδιά. Αντίστοιχα η άλλη πλευρά αναφέρει πως οι διαδηλωτές οι φιλοδυτικοί κραδαίνουν κι αυτοί γκλομπ και δεν είναι και τόσο ειρηνικοί αφού έχουν ανάμεσά τους ως και δεδηλωμένους τζιχαντιστές τρομοκράτες.….
Οι ειρηνικοί διαδηλωτές ……..
Έντονη φημολογία ότι πρόκειται να παραιτηθεί και ο Ιρακινός Πρωθυπουργός….απόλυτη αποσταθεροποίηση στη Μ Ανατολή η Δύση μηδένισε τα κοντέρ κι επιτίθεται ……
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου