Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΒΟΜΒΑ» ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

papadopoulos

Καμπανάκι κινδύνου για βόμβα Ρίχτερ στην Ελλάδα κρούει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αυτό  που αποτελεί την κυριότερη πηγή ανησυχίας  για τους σεισμολόγους είναι το γεγονός ότι ο Εγκέλαδος έχει να χτυπήσει στην ηπειρωτική Ελλάδα  17 χρόνια, δηλαδή, από το σεισμό της Αθήνας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso o κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ξεχάσει πως είναι να χτυπούν 6 Ρίχτερ σε κατοικημένη περιοχή καθώς και ότι θα πρέπει να πάρει μαθήματα από το αντίστοιχο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία. Όπως εξηγεί υπάρχουν ομοιότητες  ανάμεσα στον φονικό σεισμό στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας. Αμφότεροι ήταν επιφανειακοί και ιδίου περίπου μεγέθους ενώ έλαβαν χώρα στον ηπειρωτικό κορμό και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ακόμη, τα κτίρια και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν αντισεισμική προστασία με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και να προκαλέσουν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το δικό μας παρελθόν και από το πιο πρόσφατο παρελθόν της Ιταλίας. Η επανάληψη τέτοιων σεισμών στο μέλλον ενδέχεται να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει το αντισεισμικό σύστημα της χώρας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο. Είχα πει παλαιότερα, και το επαναλαμβάνω, ότι υπάρχει μια αδράνεια στην αντισεισμική προστασία και ότι θα έρθει η ώρα που η χώρα αυτό θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά» σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος στην εφημερίδα.
http://www.crashonline.gr/%ce%b5%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%81%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου