Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμική ετοιμότητα των Στόλων Βαλτικής-Μ.Θάλασσας-Κασπίας - Σενάρια πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ.του Βασίλη Καπούλα
 

Σε πολεμική ετοιμότητα έθεσε η Ρωσία τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας και Βόρειο Στόλο ενώ έχει σημάνει συναγερμό σε Ν.Οσετία, Τσετσενία, Νταγκεστάν και Βαλτική. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εκδήλωσαν φόβους για τα χειρότερα "δείχνοντας" Ουκρανία και τόνισαν πως κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
 Τα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είναι αποκαλυπτικά: Πολεμικός συναγερμός σχεδόν σε όλη τη χώρα και ρεαλιστικές συνθήκες πολέμου με το...ΝΑΤΟ!
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και ημέρες στο πλαίσιο του CSTO με σενάρια πολέμου με το ΝΑΤΟ.
"Τα πλοία του Στόλους της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας έλαβαν θέσεις μάχης στο πλαίσο αιφνιδιαστικής άσκησης" ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
"Περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία μαζί με τις ναυτικές ομάχες μάχης και τις ανθυποβρυχιακές ομάδες, ναρκαλιευτικά και αποβατικά ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές ασκήσεις".
"Περισσότερα από 10 πλοία του Στόλου της Κασπίας έφυγαν από τις βάσεις τους σε Astrakhan και Kaspiysk".
Όπως έχουμε αναφέρει σε πολεμικό συναγερμό βρίσκονται η Δυτική, Νότια και Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) και οι Αεροδιαστημικές δυνάμεις.
Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν επίσης οι ρωσικές δυνάμεις στην Ν.Οσετία.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εκτέλεσεις ασκήσεις και στην περιοχή του Kaliningrad
"Sukhoi Su-24 και Su-27 εκτέλεσαν πολύ πλοκα σενάρια μάχης και προχώρησαν σε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων στο έδαφος". 
Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μ.Ζαχάροβα, είπε ότι "η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην βόρεια Ευρώπη δεν συνεισφέρει στην ασφάλεια".
"ΤΟ ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στην Βαλτικ΄γ η οποία παραδοσιακά είναι περιοχή ειρήνης και σταθερότητας. Tέτοιες εισβολές στους ουρανούς της Σουηδίας η οποία δεν είναι μέλος στρατιωτικής ένωσης είναι λυπηρές και ανησυχητικές ενώ δεν συνεισφέρουν στην ατμόσφαιρα της συνεργασίες και της ασφάλειας στην Β.Ευρώπη" τόνισε.
http://www.pronews.gr/portal/20160826/defencenet/diethnis-asfaleia/66/nato-rosia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου