Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! «Μπαράζ» σεισμών τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα! 50 σε δυο μέρες (Χάρτης)

kriti-seismoi-128980
Στον ρυθμό του Εγκέλαδου «χορεύει» τις τελευταίες 48 ώρες η χώρα μας.

Δεκάδες σεισμοί έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 2 μέρες σε όλη την επικράτεια του Ελλαδικού χώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, 47 σεισμοί συνολικά χθές 25 και σήμερα 26 Αυγούστου. Ειδικά δε σε ορισμένες περιοχές υπάρχει αλληλουχία σεισμικών δονήσεων, όπως π.χ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Ευβοίας και της Σκύρου, που έδωσε και τον σεισμό των 4,ο βαθμών, που έγινε αισθητός μέχρι και την Αττική, ενώ ήταν και ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής.
Καταγραφή
Χάρτης που δείχνει τις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες 48 ώρες.
Οι σεισμολόγοι διχάζονται στο αν υπάρχει κίνδυνος μεγάλου σεισμού στην χώρας μας.  Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ότι υπάρχουν ρήγματα που «φορτώνουν» και σε κάποια στιγμή θα δώσουν μεγάλο σεισμό. Άλλοι σεισμολόγοι όμως, όπως ο Ηλίας Τσιάπας και ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Crashonline, ήταν καθησυχαστικοί και είπαν ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.


Δεν είναι περίεργο πάντως το ότι έχουμε τόσους σεισμούς. Η χώρα μας είναι σε μια περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενής, ενώ κατέχουμε την 6η θέση παγκοσμίως, με 157 ενεργά σεισμικά ρήγματα. Οι σεισμοί, μαζί με τα ηφαίστεια βεβαίως, μπορεί να είναι τρομάζουν με τις εκδηλώσεις τους, αλλά είναι αυτά που έχουν δώσει στην Ελλάδα τη μοναδική και ανυπέρβλητη γεωλογική ομορφιά της.
http://www.crashonline.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b6-%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b5%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου