Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

"Θα μας βρουν μπροστά τους"

Από την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ. Το κλίμα είναι ήδη πολύ βαρύ για το κυβερνητικό επιτελείο και αναμένεται να χειροτερέψει λόγω του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα. Ήδη οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εκμηδενιστεί, ενώ η υπομονή που έχουν επιδείξει πολλές κοινωνικές ομάδες φαίνεται ότι εξαντλείται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγρότες, οι οποίοι, παρά το κυβερνητικό μασάζ που δέχτηκαν, νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν για ακόμη μία φορά."Θα μας βρουν μπροστά τους"
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κ. Ρίζο Μαρούδα, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «οι δεσμεύσεις της δεν έχουν υλοποιηθεί οι πιο πολλές, καθώς έκανε πίσω».

Στο ερώτημα αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ αγροτών-κυβέρνησης ο κ. Μαρούδας επεσήμανε ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον κ. Αποστόλου για θέματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ και τις αγροτικές αποζημιώσεις, «αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα».

«Φαίνεται ότι αρκετοί συνάδελφοί μας δεν θα πάρουν αποζημιώσεις για καταστροφές που προξενήθηκαν από τον παγετό του Μαρτίου, από πλημμύρες του Μαΐου και από τις χαλαζοπτώσεις» ανέφερε.

Όσον αφορά  στις μελλοντικές τους κινήσεις, είπε ότι η επιτροπή των 68 αγροτικών μπλόκων θα συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους και σ' αυτήν θα συμμετάσχουν σωματεία από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Σκοπός των αγροτών, όπως ανέφερε ο κ. Μαρούδας, είναι «να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και ότι θα μας βρει μπροστά της, γιατί τα μέτρα που παίρνει είναι αντι-αγροτικά».
Μάλιστα, προειδοποίησε για νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων και μπλόκων, κάνοντας γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, αναφέροντας ότι «εκεί θα πάρουμε αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις».


Παράλληλα, τόνισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ , η αύξηση του ΦΠΑ, το τέλος στο νερό και οι χαμηλές τιμές των προϊόντων μάς οδηγούν στο ξεκλήρισμα».

«Πλέον δεν μπορούμε ούτε να καλλιεργήσουμε. Τίθεται ζήτημα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Αυτήν την πολιτική θα την αντιπαλέψουμε στον δρόμο» διεμήνυσε.

«Γι’ αυτό στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι, αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των μέτρων, δεν θα ξεμπερδέψουν από εμάς. Θα μας βρουν μπροστά τους στα μπλόκα του αγώνα» κατέληξε.
http://www.zougla.gr/greece/article/agrotes-larisas-den-8a-ksemperdepsoun-apo-mas-8a-mas-vroun-mprosta-tous-sta-mploka-tou-agona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου