Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συρία: Η Kίνα στέλνει μαχητικά αεροσκάφη για βομβαρδισμούς κατά τρομοκρατών κυρίως στο Χαλέπι.

Chinese Air Force to Join Anti-Terrorism Operations in Syria
Μιντιακές πηγές αποκάλυψαν ότι μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία σε μια επίσκεψη της στη Δαμασκό διερεύνησε τρόπους για την αποστολή ενός αριθμού πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία προς εντατικοποίηση της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

« Σε μια επίσκεψη έκπληξη, μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία συνεξέτασε με τον Σύρο υπουργό Άμυνας Fahad Jassim al-Freij την εμπλοκή κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών σε βομβαρδισμούς των θέσεων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και κυρίως στο Χαλέπι, « αναφέρει το Debka επικαλούμενο στρατιωτικό αναλυτή.
«Τα κινεζικά αεροσκάφη μπορούν  ν΄αρχίσουν  βομβαρδισμό των θέσεων της Jeish al-islami al-Turkistani που διαθέτει πάνω από 3.000 Ουιγούρους μαχητές»,  ανέφερε ο αναλυτής επικαλούμενους ανώτερους αξιωματικούς κατασκόπους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Πεκίνο και η Δαμασκός συμφώνησαν ότι η στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία από το κινεζικό στρατό ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ασιατικής υπερδύναμης  προσθέτοντας ότι συζητείται επίσης η εκπαίδευση του συριακού προσωπικού από Κινέζους εκπαιδευτές.
Ο Διευθυντής του Γραφείου Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας ο Guan Youfei, πήγε στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας Αl-Freij και εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών.Πέρυσι υπήρξαν αναφορές ότι η Κίνα είχε στείλει δεκάδες στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία για να βοηθήσει τη χώρα να καταπολεμήσει τους τρομοκράτες.fars 27/8/16

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου