Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Η Άγκυρα εξέδωσε τελεσίγραφο προς τους Κούρδους της Συρίας – Γενική σύρραξη Τούρκων και Κούρδων προ των πυλών.

«Σκουραίνουν» τα πράγματα στην ΒΔ Συρία με την κόντρα των Τούρκων με τους Κούρδους.
« Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας θα είναι οι αποκλειστικοί στόχοι της επιχείρησης  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, εάν δεν αποχωρήσουν ανατολικά του ποταμού Ευφράτη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.1475121037

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα,  ο ίδιος τόνισε ότι ο κύριος στόχος της τουρκικής εισβολής στην Συρία είναι η εξουδετέρωση από την  περιοχή   της  τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος» .
« Η νίκη ενάντια στον ISIS μέσω αεροπορικών επιθέσεων είναι αδύνατη, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο  με τη βοήθεια χερσαίων επιχειρήσεων, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.
«Σε αυτή τη γη πρέπει να επιστρέψουν εκείνοι  που είναι εκεί έξω και ζούνε σε άσχημες συνθήκες.  Αλλά ο σκοπός του συριακού κουρδικού σώματος δεν μου αρέσει … θέλουν να αναγκάσουν  τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν εκ νέου τα σπίτια τους, κάνοντας μάλιστα  εθνοκάθαρση », είπε ο Τσαβούσογλου .
Οι  Κούρδοι, ανακοίνωσαν ότι το πυροβολικό και η τουρκική αεροπορία χτύπησαν δυο οικισμούς κοντά στην πόλη του Χαλεπίου στα βόρεια της πόλης Dzharablus. Σύμφωνα με την ανακοίνωση , σκοτώθηκαν αρκετοί άμαχοι  από τον βομβαρδισμό. Με τη σειρά της η Άγκυρα  αρνείται τις πληροφορίες αυτές.
Η τουρκική επιχείρηση πολύ ταχύτερα από ότι υπολογίζονταν έχει «εκφυλιστεί» σε καθαρή σύγκρουση με τους Σύρους Κούρδους,  κάτι που θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου