Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ρώσικα στρατιωτικά γυμνάσια ανεβάζουν το θερμόμετρο - ΒΙΝΤΕΟ.

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας - ΝΑΤΟ μετα την ξαφνική ανακοίνωση της Ρωσίας για στρατιωτικές ασκήσεις την προηγούμενη Πέμπτη. Κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Βουκουρέστι ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμποου (Alexander Vershbow) δήλωσε οτι "η Ρωσία προχώρησε σε ασκήσεις χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση". 
Image
Η Ρωσία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε έξι περιοχές της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
“Συντονισμένες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε οκτώ πεδία ασκήσεων και στρατιωτικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ρωσική στρατιωτική πηγή.


Τα σενάρια των ασκήσεων επικεντρώνονται στην επιτυχή υπέρβαση υδάτινων εμποδίων στην διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων πεζικού, αλλά και μονάδων πυροβολικού.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες.

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γένς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι η Ρωσία διεξάγει  στατιωτικές ασκήσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει τις σχέσεις τις με τη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Επίπλέον, ο αναπλωρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Alexander Vershbow τόνισε χθες ότι η Ρωσία προχώρησε σε ασκήσεις χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση με αυξημένη συχνότητα. Όπως δήλωσε έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 12 τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο Vershbow κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Βουκουρέστι δήλωσε ότι οι ασκήσεις επιτρέπονται χάρη σε ένα ‘’κενό’’ που υπάρχει ανάμεσα στη συμφωνία που υπεγράφη με τις δυτικές χώρες.

Επίσης, τόνισε ότι το ΝΑΤΟ επιθυμεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς μεγαλύτερης διαφάνειας το οποίο με κάποιο τρόπο θα επιτρέπει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας την προηγούμενη Πέμτπη διέταξε την διεξαγωγή στατιωτικών ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής πτέρυγας για να  ελέγξει την κατάσταση και γενικά την ετοιμότητα των στρατευμάτων της περιοχής, γράφει η Wall Street Journal.
Οι ασκήσεις αυτές, οι οποίες ανακοινώθηκαν απο τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu, δημιούργησαν ένα κλίμα έντασης με την Ουκρανία. Η Ρωσία υποστηρίζει ανοικτά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ουκρανία σχετικά με τον θάνατο δύο στρατιωτών νωρίτερα μέσα στο μήνα στην Κριμαία. 


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟΕπίσης, η Πολωνία ''αντέδρασε'' στις ασκήσεις με την άμεση σύγκλιση στρατιωτικού συμβουλίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο όσο αφορά τις στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας από το 2014, μετα την πρόσαρτηση της Κριμαίας.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ειναι ιδιαίτερα προβληματισμένες και θεωρούν οτι οι κινήσεις της Ρωσίας ειναι επιθετικές. Τα τρία μικρότερα κράτη ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του στη Βαλτική για την αποτροπή της Ρωσίας.

Η Ρωσία φαίνεται να κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters. Τον Μάιο, η Ρωσία ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών ταγμάτων κατά μήκος των συνόρων της για να αντιμετωπίσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μια κίνηση που συνέβαλε στην αυξημένη ένταση στην περιοχή.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, businnessinsider, wsj.com, TASS, voa.com
Απόδοση: OnAlert

http://www.onalert.gr/stories/rwsika-stratiwtika-gymnasia-anebazoun-8ermometro/51720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου