Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ CYMHURRIYET! Γιατί ο Πούτιν είναι δυσαρεστημένος με τον Ερντογάν!

7903bf878a87feed5918dea95cdc4d56
Την έντονη διάψευση όλων των τουρκικών δημοσιευμάτων ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμιρ Πούτιν, έχει συμφωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει δώσει την αδεία του για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, έκανε ο Ρώσος στρατηγός, Leonid İvaşov, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Cymhurriyet, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα.Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Leonid İvaşov, πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Μελετών, με καυστικές δηλώσεις του διέψευσε όλες τις ειδήσεις που ανέφεραν οτι η Ρωσία έχει συγκατατεθεί στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, γεγονός που ανατρέπει με εντυπωσιακό τρόπο όλες τις μέχρι τώρα αναφορές για το θέμα αυτό.

ivashov1_0
Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην πραγματικότητα δεν στρέφεται κατά του İSİS, γι’ αυτό και δεν έχει καμία έγκριση από την Ρωσία και από τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.
Όπως ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός, στις συζητήσεις που έγιναν στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν είχε συζητηθεί η πιθανότητα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία, αλλά η Ρωσία δεν είχε δώσει την συγκατάθεση της και ο Πούτιν είχε διαφωνήσει όσον αφορά τους πραγματικούς στόχους μιας τέτοιας επιχείρησης γιατί όπως τόνισε, αντίκειται στην εδαφική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους.
Αυτό είναι το πρώτο πλήγμα της Τουρκιάς και την την στρατιωτική επιχείρηση της στην Συρία. Το δεύτερο «χαστούκι» που σήμερα δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, είναι η αντίδραση του Ιράν το οποίο μετά από δυο μέρες σιωπής χτες με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Behram Kasımi, τονίζει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος πρέπει να έχει την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλιώς είναι παράνομη.
57bfe66067b0a93fcc0d501c
Μόνον οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας με τη συναίνεση των αρχών της χώρας, επισήμανε αργά χθες το βράδυ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
«Επί του πεδίου στη Συρία πολλές χώρες είναι παρούσες στρατιωτικά (…) με δυνάμεις που αναπτύχθηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της συριακής ηγεσίας. Μόνο οι ρωσικές και οι ιρανικές δυνάμεις είναι παρούσες εκεί με τη συναίνεση της συριακής ηγεσίας», επέμεινε ο Λαβρόφ.
ImageHandler

Την Τετάρτη στρατεύματα της Τουρκίας, με αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ, άρχισαν μια επιχείρηση που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι έχει στόχο την εξουδετέρωση της απειλής τόσο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
http://www.crashonline.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-cymhurriyet-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου