Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Τράγκας: H κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.

 Σήμερα είναι η Διεθνής ημέρα Δημοκρατίας. Στα σχολεία μας καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 2008. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία. Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά όπως και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχουν απωλέσει το εισόδημά τους εξαιτίας ακραίων, αντιδημοκρατικών μέτρων που δεν εγκρίθηκαν ποτέ από την πλειοψηφία των πολιτών αλλά επεβλήθησαν με χρυσοπληρωμένη πλύση εγκεφάλου.Η δημοκρατία δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή. Η δημοκρατία

που γιορτάζεται διεθνώς σήμερα δεν μπορεί να απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την αντίθετη και αιρετική άποψη. Στα πραγματικά δημοκρατικά καθεστώτα είναι σεβαστή απόλυτα η άποψη της μειοψηφίας πολύ περισσότερο όταν η άποψη είναι πλειοψηφική για τα θέματα επιβίωσης του λαού και της ανεξαρτησία της πατρίδας. Πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις που στρέφονται κατά της ελευθερίας του λόγου, που εξοστρακίζουν βιαίως δημοσιογράφους, που δεν ανακαλύπτουν τους δράστες που πυροβολούν εναντίον δημοσιογράφων είναι σκοτεινές και φασιστικές κυβερνήσεις.

Και σήμερα που γιορτάζεται διεθνώς η δημοκρατία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δημοκρατική. Δεν μπορεί, επίσης, να ισχυριστεί ότι προστατεύει το σύνολο του Τύπου επειδή χρυσοπληρώνει κανάλια για να αποθεώνεται ο σημερινός πρωθυπουργός και να επιβάλλεται ευκολότερα η «ιατρική τυραννία» ως εργαλείο ελέγχου του πληθυσμού. Είναι δια γυμνού οφθαλμού ορατό ότι εφαρμόζεται το δόγμα του ΣΟΚ, συνταγές της σχολής του Σικάγο. Έχει απαγορευτεί στους γονείς να έχουν άποψη για την προστασία της ζωής των παιδιών τους. Εκβιάζονται με εξοστρακισμό και στέρηση της παιδείας στα παιδιά τους αν δεν αποδεχθούν αυτό που ο κο Σύψας χαρακτηρίζει «εστία μόλυνσης». Δηλαδή τη μάσκα. Εκατομμύρια Έλληνες έχασαν τις δουλειές τους από τα ακραία μέτρα του κου Μητσοτάκη και σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομία βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Όλοι στην Ευρώπη συζητούν το πείραμα της Σουηδίας που ανακάμπτει ταχύτατα και έχει ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα, ασθενείς, επειδή δεν πήρε μέτρα, δεν έβαλε μάσκες και ο ιός δημιούργησε ανοσία αγέλης.

Εδώ στην Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη επεκτάθηκε περαιτέρω η εθνική μελαγχολία του μνημονίου. Τα μέτρα κυνηγούν κυρίως τις νέες γενιές που θέλουν να φλερτάρουν, να ερωτευτούν, να δουλέψουν και να φτιάξουν οικογένειες. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας που φέρνει ο υιός Μητσοτάκης. Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το μεγαλύτερο κομμάτι των οπαδών της ΝΔ ανησυχεί για τη μυστική διπλωματία και γενικά τον μη σοβαρό τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα η παρούσα κυβέρνηση. Είναι εθνικό όνειδος, εθνική ντροπή πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού να αποτυπώνονται πρακτικά συμφωνηθέντων με την Τουρκία υπό το βλέμμα της εχθρικής κα Μέρκελ, και να μην μαθαίνεις κανένας τίποτα. Σε όλη τη χώρα ακούνε τους Τούρκους αξιωματούχους να ζητάνε τα πάντα και αναρωτιούνται αν αυτός ο άνθρωπος στέκει καλά την ώρα εθνικού κινδύνου ασχολείται με τις μάσκες λες και έχει μετοχές στα εργοστάσια που τις παράγουν. Φυσικά ως υιός θα κάνει τον κύκλο του και θα τιμωρηθεί σκληρά. Το θέμα είναι να μην καταφέρει, να μην επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της ιερής πατρίδας μας.

Αν προσθέσεις όσα ζητάνε οι Τούρκοι αξιωματούχοι αντιλαμβάνεσαι ότι βλέπουν τον Μητσοτάκη ως ένα ζαρωμένο, τρομαγμένο πτηνό. Οι Τούρκοι ζητάνε τη Δωδεκάνησο, 150 και βάλε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν περιγράφονται με σαφήνεια στη Λοζάνη και σε άλλες συνθήκες. Απαιτούν το Καστελόριζο και ήδη το ονομάζουν με τουρκική ονομασία. Εκβιάζουν για μειωμένη επήρεια κυριαρχίας ακόμη και των κατοικημένων μεγάλων νησιών του Αν. Αιγαίου. Απαιτούν ουσιαστικά αυτονόμηση των μουσουλμάνων της Θράκης δηλαδή δημιουργία προϋποθέσεων Κοσσυφοπεδίου. Δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Διεξάγουν στρατιωτικά γυμνάσια και αναζητούν την ευκαιρία να επιτεθούν στον κυπριακό νότο. Έχουν εξασφαλίσει ίσες αποστάσεις από τις μεγάλες δυνάμεις και έχουν πάρει με το μέρος τους, όπως πάντα, τους Γερμανούς.

Μάτια ερμητικά κλειστά η τελετή των μασκών

Μόνο που δεν παίζει σε αυτό το έργο ο Τομ Κρουζ αλλά ο Κούλης. Ο μασκοφόρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αρχάγγελος προστάτης της υγείας των Ελλήνων. Σκηνές απείρου κάλους χθες στην πρεμιέρα των σχολικών μαθημάτων. Το Υπουργείο Παιδείας και όποια αρμόδια υπηρεσία είχε την υπευθυνότητα, μοίρασαν μάσκες στα παιδάκια που εκάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπό τους. Πολλές από αυτές έφταναν έως κάτω από το λαιμό τους. Στη Βόρεια Ελλάδα υπήρξαν σχολεία στα οποία δεν διανεμήθηκε καμία μάσκα, γιατί δεν πήγαν την Κυριακή να τις παραλάβουν.

Κυβέρνηση οπερέτα. Με έναν πρωθυπουργό να κρύβει τα συμφωνηθέντα στο Βερολίνο και να βγαίνει ως μασκοφόρος στα σχολεία, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα ένοχα μυστικά που κρύβει η τριμερής διάσκεψη του Βερολίνου, το ναυάγιο της, και το κείμενο που διένειμε σε τρεις διεθνείς εφημερίδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολλοί γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί έχουν ακούσει τον κο Σύψα να λέει ότι η χρήση μάσκας μετά από δύο ώρες τη μετατρέπει σε εστία μόλυνσης. Έχουν ακούσει τον κοΤσιόδρα πότε να λέει ότι «επιφέρει βλάβες στην υγεία», πότε ότι «είναι επιβεβλημένη», και πότε ότι «πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ασθενής». Τα παιδιά αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της αμάθειας αφού είναι αδύνατον να γίνουν μαθήματα φορώντας μάσκες που κουράζουν την αναπνοή και εμποδίζουν την κανονική λειτουργία και την ανάπτυξη του αναπνευστικού συστήματος των παιδιών μας.

Ουδείς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία του Μητσοτάκη με μαύρη μάσκα στο πρόσωπο πάνω από τα παιδάκια προκαλεί χείριστες εντυπώσεις για να μην πω ανατριχίλα. Η κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζει την επιστροφή των Ελλήνων σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, πρόκειται να φέρει ένα νέο ασφαλιστικό όμοιο με εκείνο του Πινοσέτ. Ενώ παρακολουθεί εκατομμύρια Έλληνες να εισέρχονται στην μαύρη ζώνη της ανεργίας, εξακολουθεί να ασχολείται με απύθμενη μωρία με το πόσα παιδάκια θα φορέσουν μάσκες.

Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός της χώρας, ο σημερινός διοικητής της γερμανικής αποικίας, χρησιμοποιεί ακόμη την «ιατρική τυραννία» προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο τόσο από τα εθνικά θέματα όσο και από την οικονομική καταστροφή που επέφεραν οι αποφάσεις του. Η κυβέρνηση μεταφέρει συνεχώς τις ευθύνες στους λοιμωξιολόγους και στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει την οργή των Ελλήνων στις λανθασμένες ή ακραίες αποφάσεις τους. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε χθες την κα Κεραμέως να μεταφέρει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή γιγαντιαίων μασκών, που διανεμήθηκαν σε μικρά παιδάκια, στους λοιμωξιολόγους, λέγοντας ότι αυτοί αποφάσισαν για τις διαστάσεις όλων των μασκών που δόθηκαν στους μικρούς μαθητές.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι κ. καθηγητές, τα μέλη του ΕΟΔΥ έχουν γελοιοποιηθεί πλήρως τόσο από τα λεγόμενά τους όσο και από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης. Οι κ. Τσιόδρας, Σύψας, Τσαγκρής, Μαγιορκίνης, Μόσιαλος και Γώγος, όπως και ορισμένοι πνευμονολόγοι που ανιχνεύτηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γελοιοποιήθηκαν, εξευτελίστηκαν και σε λίγο θα κατηγορηθούν για τον οικονομικό αφανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Ο Τσιόδρας για όλα τα οξύμωρα και αντιφατικά που έλεγε «βάλε μάσκα, βάλε μάσκα». Ο Σύψας για τις δηλώσεις του περί επικίνδυνων μασκών και στη συνέχεια περί απαραίτητης χρήσης. Ο Μαγιορκίνης για όλες τις ανοησίες που έλεγε και λέει εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως αποκαλύπτει η ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν διωχθεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διασπορά ψευδών και αντιφατικών πληροφοριών που προκαλούν σύγχυση, εκτεταμένη οικονομική καταστροφή, παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και παράσυρση της ελληνικής κυβέρνησης σε αντισυνταγματικές ενέργειες. Για μια ακόμη φορά έναςυπουργός του κου Μητσοτάκη, η αρμόδιος υπουργός Παιδείας, μετέφερε τις ευθύνες στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι σιγά σιγά εξαφανίζονται από το κάδρο έχοντας θησαυρίσει σε βάρος του ελληνικού λαού. Φυσικά αυτό βόλευε μέχρι τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εργαλοιοποίησε την«ιατρική τυραννία»για να αποπροσανατολίσει και να ελέγξει τον πληθυσμό απέναντι στη μυστική διπλωματία που ασκεί και την οικονομική κόλαση που φέρνει.

Οι μάσκες επιβάλλονται και προκαλούν, όπως λέει ο κος Σύψας, προβλήματα υγείας στους χρήστες, αυτό το λέει ο καθηγητής Σύψας Σύμβουλος της κυβέρνησης, επειδή έρχεται μεγαλύτερη οικονομική ύφεση, ανεργία, πείνα και ασθένειες που προκαλούνται από αναξιοπρεπή διαβίωση. Η μάσκα είναι όπλο του δόγματος του ΣΟΚ. Η πλήρης και εκτεταμένη φαβελοποίηση που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τύπου Γκουατεμάλα, και η μειοδοτική δράση στα παρασκήνια με μυστικές συνομιλίες για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων χρειάζονται ένα παραβάν. Και το παραβάν αυτό είναι η μάσκα, η πλύση εγκεφάλου για τον στατιστικά ανύπαρκτο και ασυμπτωματικό πλέον κορονοϊό, και η δήθεν σπουδή του γερμανόφιλου πρωθυπουργού μας να υπερασπιστεί την υγεία, ενώ βουλιάζει τον πληθυσμό σε απύθμενη φτώχεια, θλίψη και μελαγχολία.

Ο Μητσοτάκης παίζοντας διάφορα βρώμικα παιχνίδια, στερεί από τους νέους Έλληνες τις χαρές της ζωής, στερεί το χαμόγελο, τον έρωτα και το φλερτ. Τα περιοριστικά μέτρα βασανίζουν όλους τους νέους όπως και τους μεγαλύτερους. Παριστάνει τον ιατρό και λέει αρλούμπες γύρω από τον κορονοϊό μεταφέροντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στην ομάδα των χρυσοπληρωμένων λοιμωξιολόγων. Στέρησε το δικαίωμα στην εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Λέει αφόρητα ψέματα μιλώντας για τους θανάτους για το covid 19 όταν χρεώνει στον covid19 θανάτους ατόμων με καρκίνο, καρδιαγγειακά και πολύχρονες ασθένειες. Βάζει τα κανάλια να αποκρύπτουν τις συνθήκες θανάτων υπερηλίκων αναφέροντας ξερά ότι «πέθαναν τόσοι» και λέγοντας ότι είχαν «υποκείμενα νοσήματα», χωρίς φυσικά να λένε ποιες ήταν οι ασθένειες.

Η παραπληροφόρηση είναι φασιστική και έχουμε φτάσει στο σημείο να τον ακούμε να μιλάει για καθολικούς εμβολιασμούς και για ειδικές καμπάνιες προκειμένου να πειστούν οι Έλληνες να κάνουν όλοι εμβόλιο, ενώ αποφεύγει ο δόλιος να πει ότι το 99% των περιστατικών covid19 είναι εντελώς ασυμπτωματικό, δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, και ότι η θνησιμότητα είναι δύο τοις χιλίοις επί των νοσούντων, όχι επί των ασυμπτωματικών. Σύμφωνα με τις απόψεις του κ Σύψα και όσα έλεγε, ο υποτίθεται σοβαρός αυτός καθηγητής, πολλοί μαθητές θα κινδυνεύσουν, γιατί σύμφωνα με τον κ Σύψα, η μάσκα μετά από δίωρη χρήση μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης.

Η μισή κυβέρνηση έχει αναφερθεί σε όλη αυτήν την περίοδο του covid19 με αντιφατικές δηλώσεις για τις μάσκες, τα γάντια και τα μέτρα προφύλαξης. Φυσικά οι Άδωνις Γεωργιάδης, η Κεραμέως και άλλοι του υπουργικού Συμβουλίου επικαλούνται τους λοιμωξιολόγους. Έχουν εκτεθεί άπαντες με ένα πλήθος παραπλανητικών δηλώσεων. Για να καταλάβει κάποιος πώς αυτή η ομάδα των λοιμωξιολόγων έδρασε και αξιοποιήθηκε από τον Μητσοτάκη ως πολιτικό εργαλείο καταπίεσης και ελέγχου του πληθυσμού, φτάνει να ακούσει όσα έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης παλιότερα ως βουλευτής του ΛΑΟΣ για τον H1N1 και τι έλεγε τώρα για τον covid19.

Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν σχεδιαστές μόδας. Αυτοί σχεδίασαν τις γελοίες μάσκες που κάλυψαν τα μουτράκια των μικρών μαθητών. Όπως ισχυρίστηκε η κ Κεραμέως, δεν έχει καμία ευθύνη η ίδια και το υπουργείο της για την γελοιότητα, την αθλιότητα αυτή, δηλαδή να φορέσουν μάσκες τα παιδάκια που ξεκινούσαν πάνω από τα μάτια τους και κατέληγαν στο λαιμό τους. Φυσικά τα παιδάκια αυτά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, και, φυσικά, δεν έκαναν μάθημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπείρει θυμό και οργή σε όλη τη χώρα και φυσικά θα εισπράξει θύελλες. Πρέπει να είσαι πολιτικά ηλίθιος για να τα βάζεις με όλες τις μανάδες, με όλους τους γονείς. Πρέπει να είσαι άρρωστος, πολύ άρρωστος όταν δεν καταλαβαίνεις τις ανοησίες, τα παράλογα που λένε διάφοροι λοιμωξιολόγοι. Πρέπει να παίζεις βρώμικα παιχνίδια, να είσαι δόλιος για να επιβάλεις εστίες μόλυνσης στο πρόσωπο χιλιάδων παιδιών. Δεν μιλάω εγώ για εστίες μόλυνσης. Μίλησε ο πρώτος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο κ. Σύψας, για την ακρίβεια τόσο αυτός όσο και άλλοι, τόνισαν ότι μάσκες φοράνε μόνο οι ασθενείς, επομένως είναι άδικο να κατηγορούνται οι γονείς που άκουσαν τον κ Σύψα, τον κ Τσιόδρα και άλλους και αποφάσισαν να μην βάλλουν μάσκα στα παιδάκια τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, ο σημερινός πρωθυπουργός, ο διανέμων τα εναπομείναντα εκατομμύρια του φτωχού, του χρεοκοπημένου δημοσίου στα κανάλια που τον αποθεώνουν, μοιράζει παντού δουλειές σε κολλητούς και φίλους, όπως γράφει το διαδίκτυο. Αν αληθεύουν αυτά που γράφει το Documento αλλά και άλλα σάιτ, οι κολλητοί του κου Μητσοτάκη θησαυρίζουν από την παραγωγή μασκών και μεταξύ τους, όπως σημειώνει το Documento του κου Βαξεβάνη, είναι αυτοί που κατασκεύασαν τις γελοίες, γιγαντιαίες και ασύμμετρες μάσκες για τα μικρά παιδάκια. Αυτός ο πρωθυπουργός που μιλάει στα παρασκήνια, που μιλάει για παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, αυτός ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, που αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα συμφωνηθέντα στη τριμερή του Βερολίνου, αυτή η πολιτική αθλιότητα που υπακούει στη Μέρκελ και παραβιάζει τα εθνικά συμφέροντα ισοπεδώνοντας με τις επιλογές του την οικονομία μας, μοιράζει λεφτά σε φίλους και κολλητάρια.

Το εθνικό όνειδος, η εθνική ντροπή, το ξένο σώμα στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν τολμά να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συμφωνηθέντων στο Βερολίνο τα οποία την τελευταία στιγμή η πονηρή Τουρκία δεν υπέγραψε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να απαντήσει για όσα συμφώνησε και καταγράφηκαν σε πρακτικά εκεί στο Βερολίνο. Για όσα υπέγραψε αντίγραφο των οποίων πήρε η τουρκική κυβέρνηση χωρίς να υπογράψει. Ήδη δημιουργεί σύννεφα οργής σε όλη τη χώρα που βλέπει να κυριαρχούν οι απόψεις του Ροζακη και του ΕΛΙΑΜΕΠ, και τον πρωθυπουργό κρυφά να κουβεντιάζει παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η πατρίδα μας από το 1830 μέχρι το 1947 μεγάλωσε 7 φορές. Απωλέσαμε τη μισή Κύπρο εξαιτίας των αφρόνων ποντικών που έδωσαν την ευκαιρία στον Αττίλα να εισβάλει και να διχοτομήσει το νησί. Όσα κερδίσαμε με το αίμα χιλιάδων συμπατριωτών μας, όσα κερδίσαμε πολεμώντας στο πλευρό των συμμάχων, και υπομένοντας τον αγκυλωτό σταυρό στη διάρκεια του Β’ ΠΠ κινδυνεύουμε να τα χάσουμε τώρα επί ημερών Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό στον γερμανόφιλο ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ουδεμία υποχώρηση, ουδεμιά προδοσία, κανένα δώρο στους Γερμανούς πάτρωνές του που θα μειώσει την κυριαρχία της Ελλάδος.

Η απόκτηση των RAFALE θα ενισχύσει οπωσδήποτε την εθνική άμυνα, αλλά κυρίως θα την ενισχύσει να πείσουμε τους Γάλλους να σταθούν στρατιωτικά δίπλα μας. Επίσης πρέπει ο γερμανόφιλος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με τον κ Γκέιτς, τον Σόρος εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Πολύ περισσότερο όταν εντός ολίγων ημερών ο Τραμπ θα μιλήσει για ταύτιση των κινεζικών συμφερόντων με τον αδύναμο δημοκρατικό αντίπαλό του. Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε οικονομικό αφανισμό. Κυρίως όμως εργάζεται στα παρασκήνια υπό την καθοδήγηση της καγκελαρίας του Βερολίνου να εκσυγχρονίσει τη Λοζάνη. Είναι πολιτικά ελλιποβαρής και σε πολλές περιπτώσεις εντελώς ανόητος. Οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγμάτευσης με τους Τούρκους θα έχει πάνω τις παλιές και νέες απαιτήσεις τους για τα νησιά του Αν. Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.

Ήδη ζητάνε τη Δωδεκάνησο, ήδη απαιτούν μια λίστα με 150 και βάλε νησιά. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος, το ίδιο και ο Ερντογάν. Μόνο το Παρίσι είναι κάθετο προς την στρατιωτική επέκταση της Άγκυρας στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Εταιρία αλουμινίου, κολλητού φίλου του Μητσοτάκη, ανέλαβε να φτιάξει τις μάσκες «σκόιλελικικού» (από το Documentonews.gr)

Σε γνωστό επιχειρηματία, φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη με δραστηριότητα στην παραγωγή αλουμινίων, ανέθεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τη παρασκευή των μασκών που μοιράστηκαν σήμερα Δευτέρα στους μαθητές των σχολείων.

Τελευταία στιγμή και με φαστ τρακ διαδικασίες διατέθηκαν όπως αποδεικνύεται μέσω της ΚΕΔΕ πάνω από 6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία των μασκών που μοιράστηκαν στα σχολεία της χώρας. Πέρα από το τραγελαφικό του πράγματος -αφού φάνηκε πως οι διαστάσεις των μασκών ήταν λάθος- και αυτή η υπόθεση αποπνέει οσμή σκανδάλου. Κι αυτό διότι όπως φαίνεται μεγάλο μέρος των χρημάτων για την παραγωγή μασκών διατέθηκε στην εταιρία αλουμινίου Exalco, του –κατά πολλά δημοσιεύματα- φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, Γιάννη Καντώνια.

Μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης για το πώς οι μαθητές θα προμηθεύονταν τις μάσκες εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι αυτές θα διατεθούν από το κράτος, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Με συνοπτικές διαδικασίες η ΚΕΔΕ αποφάσισε στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις την περασμένη εβδομάδα, να αναθέσει την παρασκευή μέρους των μασκών σε τρεις εταιρίες. Ανάμεσα σε αυτές και η Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου, η οποία ανέλαβε να παρασκευάσει πάνω από 300.000 μάσκες αντί ενός 1,12 ευρώ για κάθε μία από αυτές. Οι άλλες δύο εταιρίες είναι οι «ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ανάθεση στην εταιρία του πρωθυπουργικού φίλου και τις άλλες δύο εταιρίες έγινε κατόπιν αποχώρησης της Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ η οποία είναι συμφερόντων του Χρήστου Χούμπαυλη ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ έκανε πίσω για να μη δημιουργηθεί θόρυβος, λόγω της εμπλοκής της στην αγορά των γαλλικών αεροσκαφών. Έτσι, έφτασε να αναλάβει μέρος της παρασκευής των μασκών η εταιρία Exalco.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου