Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

“ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΤΕ ΚΑΡΙΟΛΙΑ”. ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΠΙΑΝ” ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

 1

Με φωνές και αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» κάτοικοι της Καρδίτσας τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη, με αφορμή τις καταστροφές από την κακοκαιρία από την Μαύρη Θάλασσα που έπληξε χωρίς να προειδοποιηθούν οι κάτοικοι (καμία σχέση με τον «Ιανό» που έπληξε το Ιόνιο και την Δυτική Πελοπόννησο) την περιοχή τους την περασμένη Παρασκευή.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι για να γλιτώσει από την οργή των κατοίκων, συνοδευόταν από ευάριθμους «φουσκωτούς», όπως φαίνεται και στην φωτό.

Μετά τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης, και κατά την έξοδο του από αυτό, συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν σε έντονο ύφος την κυβέρνηση, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «Παραιτηθείτε» και «Ντροπή σας», ενώ κάποια στιγμή χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ, προκειμένου οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες να μην πλησιάσουν τον κ. Μητσοτάκη.

Αγανακτισμένοι από τα τεράστια προβλήματα της καταστροφικής θεομηνίας, πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη συνοδεία του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε φωνές. Στην πόλη, έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις τροφίμων και έχει γίνει σχετική έκκληση από τον Δήμο, ενώ όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, δεν λειτούργησε για όλους το 112.

Δεν είναι δυνατόν να έχουν χάσει τα σπίτια τους και το βιός τους οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και να περιμένουν με λουλούδια τον πρωθυπουργό. Στη ΝΔ αντίθετα άρχισαν να βλέπουν «αγανακτισμένους» υπονοώντας ότι είναι υποκινούμενοι.

Προφανώς στη ΝΔ, το να έχει χάσει κάποιος το σπίτι του λόγω κρατικών εγκληματικών πολτικών δεν αποτελεί σοβαρή αιτία για να… αγανακτήσει.

Το παράπονο των κατοίκων είναι γιατί δεν τους προειδοποίησαν εγκαίρως και ενώ για όλη την εβδομάδα μιλούσαν για τον «Ιανό» στο Ιόνιο, κανείς δεν τους είπε για το κύμα κακοκαιρίας που έρχονταν από την Μαύρη Θάλασσα και έπληξε την Θεσσαλία και το νομό Καρδίτσας

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε ποτέ την απόφαση να εκτρέψει τον ποταμό Καράμπαλη.

Και το 1994 που σώθηκε η πόλη όπως και το 2002 στις μεγάλες πλημμύρες, είχε ληφθεί η απόφαση να σπάσει ο Καράμπαλης και να πάνε τα νερά προς τα χωράφια. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ
«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των “αγανακτισμένων”. Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα».

ΥΓ. «Ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά».

Δείτε βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου