Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Το LOCKDOWN της Ευρώπης θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως από τον ιό Covid-19, προειδοποιεί Γερμανός υπουργός.

 Τα μέτρα κατά του ιού του κορανοϊού θα έχουν σημαντικά πιο σοβαρές συνέπειες από την ίδια την ασθένεια, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, προειδοποίησε ο Υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας ,Gerd Muller.


Η ζοφερή πρόγνωση έγινε από τον Γερμανό αξιωματούχο σε συνέντευξη στο Handelsblatt καθημερινά. Η πανδημία έχει ήδη προκαλέσει «μια από τις μεγαλύτερες» κρίσεις πείνας και φτώχειας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Muller - και θα προκληθούν περαιτέρω ζημιές χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή της.

Η κατάσταση προέρχεται από το γεγονός ότι η Δύση, και ειδικότερα η ΕΕ, έχει διοχετεύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του κοροναϊού στο σπίτι αντί να βοηθήσει τους φτωχούς αλλού. Η πανδημία Covid-19 έχει τυφλώσει κάπως τη Δύση, η οποία έχει ξεχάσει τα αυξανόμενα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, υποστήριξε ο Muller. 

«Η προσφορά τροφίμων και φαρμάκων δεν είναι πλέον εγγυημένη» , είπε. "Πολλά από τα προγράμματα βοήθειας της Δύσης δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς."

Τελικά, η παραμέληση των προβλημάτων του αναπτυσσόμενου κόσμου θα επανέλθει για να δαγκώσει τη Δύση, πιστεύει ο υπουργός. Η ΕΕ και η Γερμανία ειδικότερα εξετάζουν  «ανθρωπιστικές καταστροφές» που «χτίζονται ακριβώς στο κατώφλι μας».

«Η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει τη δική της οικονομία με προγράμματα αξίας περίπου δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν προγραμματίζεται πρόσθετη υποστήριξη για την Αφρική. Αυτό θα φτάσει μαζί μας », πρόσθεσε ο Muller.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης που προέκυψε ως αποτέλεσμα του κοροναϊού και της καταπολέμησης του, καθώς η παραμέληση της Δύσης για τις αναπτυσσόμενες περιοχές πρόκειται να δημιουργήσει φτώχεια, πολέμους και, ως αποτέλεσμα, μια νέα ροή προσφύγων . 

Ενώ ο υπουργός εξακολουθεί να βλέπει τον Covid-19 ως παγκόσμια πρόκληση, πιστεύει ότι τελικά θα χτυπήσει τους πιο φτωχούς από τους φτωχότερους .

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου