Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν έχουν «δικαίωμα να αντεπιτεθούν», προειδοποιεί ο στρατός μετά από ασκήσεις μεγάλης κλίμακας της Κίνας.

 Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του νησιού έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αντεπιτεθούν, επικαλούμενοι «παρενόχληση και απειλές» σε προειδοποίηση προς το Πεκίνο.


Ο στρατός είπε ότι πολλά κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν στη μεσαία γραμμή των στενών της

Ταϊβάν και στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο. Σε απάντηση, η Ταϊβάν έπρεπε να ανακαλύψει αεροσκάφη για να παρακολουθήσει, σύμφωνα με τον στρατό στην Ταϊπέι, ο οποίος είχε «σαφώς καθορισμένες» διαδικασίες για την πρώτη απάντηση του νησιού εν μέσω της «υψηλής συχνότητας παρενόχλησης και απειλών από τα πολεμικά πλοία και τα αεροσκάφη του εχθρού φέτος».

Το νησί ισχυρίζεται ότι έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί, και  «δεν φοβάται τον εχθρό»,  αλλά δεν θα προκαλέσει.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο τη Δευτέρα ότι «η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας», προσθέτοντας ότι «η λεγόμενη μεσαία γραμμή του στενού δεν υπάρχει»

rt.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου