Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΨΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 Μια τρομοκρατική σήραγγα στη βόρεια Γάζα κατέρρευσε την Κυριακή το απόγευμα, σκοτώνοντας δύο Παλαιστίνιους τρομοκράτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ άλλους. 


Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τέσσερις Παλαιστίνιους που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ διασχίζοντας το συνοριακό φράχτη από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς, το εκλεγμένο διοικητικό όργανο της Γάζας, έχει κατασκευάσει ένα εξελιγμένο δίκτυο στρατιωτικών σηράγγων που τρέχουν περίπου δεκάδες χιλιόμετρα εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για να κρύψουν το οπλοστάσιό  πυραύλων, να διευκολύνουν την επικοινωνία, να επιτρέψουν την απόκρυψη αποθεμάτων πυρομαχικών και να κρύψουν μαχητές, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση από τον αέρα.

 


Οι διασυνοριακές σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη σύλληψη του Gilad Shalit το 2006 και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 2014. Η καταστροφή των σηράγγων ήταν πρωταρχικός στόχος των ισραηλινών δυνάμεων στη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας το 2014, όταν το IDF ανέφερε ότι εξουδετέρωσε 32 σήραγγες, από τις οποίες δεκατέσσερεις περνούσαν στο Ισραήλ.

Μια έρευνα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών το 2014 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τη διεξαγωγή επιθέσεων που κατευθύνονταν σε θέσεις του IDF στο Ισραήλ κοντά στην Πράσινη Γραμμή, οι οποίες είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι». Σε τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις, οι τρομοκράτες διέσχισαν τα σύνορα μέσω σηράγγων, εμφανιζόμενοι σε κοντινή απόσταση από κατοικίες πολιτών.

Ο ισραηλινός στρατός υπέβαλε εκτιμήσεις ότι η Χαμάς ξόδεψε περίπου 30 έως 90 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των σηράγγων, συχνά απασχολώντας παιδιά στην κατασκευή τους. 

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

4 σχόλια:

 1. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΠΑΛΕΣΤΙΝΙΟΙ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Παλαιστίνιος επιτετραμμένος στην Άγκυρα, τη Δευτέρα στα τουρκικά ΜΜΕ.

  Ο Φαέντ Μουσταφά, πρέσβης της Παλαιστίνης, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ΠΑ μπορεί να ακολουθήσει τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης της Τουρκίας με τη Λιβύη και να υπογράψει το δικό της σύμφωνο.
  Αυτοί είναι οι φίλοι σου οι Παλαιστίνιοι εναντίον της Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΧΘΡΟ ΕΧΟΥΜΕ Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Ελλάδα είναι μόνη της,οι δήθεν φίλοι της θέλουν από ένα κομμάτι ,οι εχθροί της θέλουν να την διαλύσουν και όταν θα έρθει η ώρα των ανατροπών θα είμαστε μόνοι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή