Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Νετανιάχου: Είμαστε στο αποκορύφωμα ενός πολέμου.

Ο πρωθυπουργός εκδίδει δήλωση πριν από την έκδοση αυστηρότερων κλειδαριών αύριο εν μέσω αυξανόμενων περιπτώσεων και θανάτων από κοροναϊούς.


Μπινιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ειδική δήλωση στο έθνος την Πέμπτη το βράδυ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αυστηρότητα των περιορισμών κλειδώματος αύριο το απόγευμα.

"Αυτά τα μέτρα για τον αποκλεισμό δεν είναι εύκολα, αλλά η διάσωση ζωών έρχεται πρώτη. Αυτή είναι μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα ενός συνεχιζόμενου πολέμου - του πολέμου της Κορώνας. Η πανούκλα αναμένεται επίσης να έχει ένα  βαρύ φόρο στην ανθρώπινη ζωή. Ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια ", είπε ο Νετανιάχου.

"Υπάρχει ένας απλός κανόνας - όταν ανοίγετε την οικονομία, η νοσηρότητα αυξάνεται. Δυστυχώς, με την κατάργηση των περιορισμών, υπάρχει μια σταδιακή επιβράδυνση της τήρησης των υγειονομικών κανονισμών. Εκείνοι που το οδήγησαν ήταν λαϊκιστές πολιτικοί", επιτέθηκε.

"Υπάρχει ένα όριο σε κάθε κόλπο, αυτό αφορά την ανθρώπινη ζωή. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ζορίζεται από την πίεση. Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται και ο αριθμός των θανάτων. Αυτό είναι μια τρομερή τιμή για τις οικογένειές τους και για όλους από εμάς ", δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτοί που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση ήταν λαϊκιστές πολιτικοί από τη χορωδία« οτιδήποτε πηγαίνει ». Άκουσα τον Γιέρ Λάπιντ σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια εθνικής έκτακτης ανάγκης να χτυπάει τον αγώνα και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Ισραηλινών πολιτών»

"Υπήρξαν πραγματικά διλήμματα επειδή ορισμένοι από τους ειδικούς μας έχουν πει ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς κλείδωμα, αλλά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν εξαρτάται από αυτό", εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις που γνωρίζουμε ποτέ. Παλεύουμε για τη ζωή των πολιτών του Ισραήλ. Αρνούμαι να τραβηχτώ σε λαϊκισμό, εμμονές ή σιωνισμό, αλλά αντίθετα επικεντρωθείτε στη διάσωση ζωών και στη διάσωση της κοινωνίας.

"Η απόφαση για άνοιγμα της οικονομίας ήρθε πολύ νωρίς, η απόφαση μεταφοράς της ευθύνης για τη διακοπή της αλυσίδας μόλυνσης στο IDF ήρθε πολύ αργά", πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

"Δεν είναι ένας αγώνας μεταξύ διαδηλωτών και πιστών, δεν πρόκειται για έναν ιό που επηρεάζει μόνο το χαρεντίμ ή τον κοσμικό. Αυτός είναι ένας πόλεμος για τη ζωή μας, δεν πρέπει να υπερισχύει η υποκίνηση ορισμένων ενδιαφερόμενων μερών μεταξύ τμημάτων του λαού.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου