Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πούτιν λέει ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα ανακάμψει από την πανδημία Covid-19 «για μεγάλο χρονικό διάστημα», ζητά να απελευθερωθεί το παγκόσμιο εμπόριο από τις κυρώσεις.

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε στην 75η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ότι το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να απελευθερωθεί από τις παράνομες κυρώσεις. Αποφάσισε επίσης μια «έλλειψη ανθρωπιάς» σε διεθνείς υποθέσεις στην εποχή του Covid.


Απευθυνόμενος στη συνέλευση την Τρίτη, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος

για να αναζωογονήσει την παγκόσμια οικονομία από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον κοροναϊό. Κατά τη γνώμη του, θα είναι απαραίτητο να κάνουμε ριζικές επιλογές. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει «να λάβει πλήρως υπόψη τα συμφέροντα όλων των χωρών».

«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να επιστήσω την προσοχή στη ρωσική πρόταση για την καθιέρωση των λεγόμενων« πράσινων διαδρόμων »[που θα ήταν] απαλλαγμένοι από εμπορικούς πολέμους και κυρώσεις, κυρίως για βασικά αγαθά, τρόφιμα, φάρμακα και ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό , που έχουν ζήτηση ειδικά για την καταπολέμηση της πανδημίας » , είπε.

«Γενικά, η απελευθέρωση  του παγκόσμιου εμπορίου από εμπόδια, απαγορεύσεις, περιορισμούς και  παράνομες κυρώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της παγκόσμιας ανάπτυξης και στη μείωση της ανεργίας».

Ο Πούτιν προέτρεψε επίσης τον ίδιο τον ΟΗΕ να προσαρμοστεί στην παρούσα παγκόσμια κατάσταση. «Θα αντικατοπτρίζει στην ανάπτυξή του, τη δυναμική του 21ου αιώνα και προσαρμόζεται με συνέπεια στις πραγματικότητες του σύγχρονου κόσμου, ο οποίος πράγματι γίνεται πιο περίπλοκος, πολυπολικός, πολυδιάστατος» , εξήγησε.

Ακούγοντας ένα χαμηλό σημείωμα για την παγκόσμια οικονομία, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν ακόμη αξιολογήσει πλήρως την κλίμακα του κοινωνικοοικονομικού σοκ που σχετίζεται με την πανδημία και όλες τις συνέπειες στη διαδρομή».

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν επέστησε επίσης την προσοχή στο πώς ορισμένες χώρες είχαν επιδείξει αυτό που αποκαλούσε «έλλειψη ανθρωπιάς» κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τόνισε ότι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η αλληλεγγύη των γιατρών, των εθελοντών και των πολιτών διαφορετικών χωρών δεν γνώριζε ως επί το πλείστον σύνορα και ότι πολλά κράτη « επίσης βοήθησαν αδιάφορα και ανοιχτά μεταξύ τους».

«Ωστόσο, υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου υπήρχε έλλειμμα ανθρωπιάς και, αν θέλετε, καλοσύνη στις σχέσεις σε επίσημο επίπεδο» , παραπονέθηκε. Ο Πούτιν κάλεσε τον ΟΗΕ να «ενισχύσει τον ρόλο της ανθρωπιστικής, ανθρώπινης συνιστώσας στις πολυμερείς και διμερείς σχέσεις».

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου