Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οργή λαού για την μεταφορά αλλοδαπών σε ξενοδοχεία: «Φέρτε μας τον επιχειρηματία που τα οικονόμησε από τις ΜΚΟ» (ΒΙΝΤΕΟ).

 

«Δεν θα ξανακυκλοφορήσουν τα κοριτσόπουλα της περιοχής».

Ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/9) στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται δεκάδες ασυνόδευτοι αλλοδαποί, στα Καμένα Βούρλα.

Οι αλλοδαποί, δηλωθέντες ως ανήλικοι, επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο και άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν εντάσεις, ενώ έξω από την προσωρινή δομή στην οποία διαμένουν βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην παραμονή των μεταναστών στην περιοχή τους και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο, σύμφωνα με το lamiareport.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό και πράγματι το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι 39 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με δυο πούλμαν στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Έξαλλοι είναι την ίδια ώρα με τις σκηνές που εκτυλίσσονται και τους έχουν φέρει προ εκπλήξεων οι κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «λαθροεισβολείς» ενώ τα βάζουν με τον επιχειρηματία που μισθώθηκε από τις ΜΚΟ.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν….», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι αλλοδαποί όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανήλικους αλλοδαπούς.

Μάλιστα μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, φώναζε με αγωνία στην κάμερα πως τα «κοριτσόπουλα των Καμένων Βούρλων δεν πρόκειται να ξανακυκλοφορήσουν με ασφάλεια στους δρόμους της περιοχής»:

(φωτο:screenshot)

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου