Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πόλεμος εντείνεται μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Άλλα έθνη που συμμετέχουν!

 Εν μία νυκτί, ο πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν εντάθηκε πέρα ​​από την πεποίθηση. Και οι δύο πλευρές έχουν φέρει βαριά πανοπλία, πολλαπλά Launch Rocket Systems, αεροσκάφη και χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα στον αγώνα. Ακόμη χειρότερα, έξω από τα έθνη, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, στέλνουν συνοδεία στρατιωτικών εργαλείων και στις δύο πλευρές, δείχνοντας ότι ο αγώνας διευρύνεται πολύ γρήγορα.

Το Ισραήλ και η Τουρκία τροφοδοτούν τον επιτιθέμενο, το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Ρωσία και το Ιράν τροφοδοτούν το θύμα, την Αρμενία.

Βίντεο από την πρωτεύουσα της Αρμενίας δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη Mig-29, που πετούν χαμηλά και γρήγορα προς τις γραμμές μάχης.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν την πόλη Fuzuli.

 

Άλλα έθνη ήδη μπαίνουν σε αυτήν την άσχημη κατάσταση.

Το Ισραήλ έχει δείξει τον χαρακτήρα του στέλνοντας αεροπλάνα στρατιωτικά εργαλεία (όπλα) στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω της Τουρκίας, όπως φαίνεται από τον παρακάτω χάρτη ραντάρ πτήσης:

Είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον να δούμε αυτές τις δύο χώρες να συνεργάζονται, καθώς η Τουρκία είναι έντονα αντι-Ισραήλ. ή είναι απλώς κάποιο είδος εξαπάτησης;

Με την προμήθεια του Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ΗΠΑ. ένα ενδιαφέρον πράγμα για αυτούς να κάνουν, καθώς η μικρή τους χώρα φέρεται να μην μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα δισεκατομμύρια  κάθε χρόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Και οι Ισραηλινοί το κάνουν αυτό για εβδομάδες   οδηγώντας στις συνεχιζόμενες μάχες. Παρακάτω απεικονίζεται ένα αεροπλάνο από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, στο Ισραήλ για να πάρει όπλα!
Η Αρμενία διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το Ισραήλ μετά τη χρήση του στρατού αυτοκτονίας από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν   για να επιτεθεί σε μια αρμενική συνοδεία κατά τη διάρκεια μιας νέας μάχης, η οποία είναι ένας από τους πιο βίαιους γύρους εχθροπραξιών από τον πόλεμο που έληξε στην περιοχή πριν από 10 χρόνια.

Πιστεύουν οι Ισραηλινοί ότι δεν παρακολουθούμε τι κάνουν; Θεωρούν τις ΗΠΑ εντελώς δεδομένες - ή είναι κάτι άλλο; νομίζουν ότι μπορούν να ενεργήσουν με ατιμωρησία; Είναι λάθος. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να δαγκώνει το χέρι που το τρέφει.

Οι Τούρκοι αποδεικνύονται επίσης ενοχλητικοί. Παρακάτω, βίντεο των τουρκικών μαχητικών F-16 που πετούν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα νότια σύνορα της Αρμενίας Οι Τούρκοι υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν.

Αξιωματούχοι στην Αρμενία έχουν δηλώσει άμεσα ότι τα τουρκικά F-16 εμπλέκονται στην μάχη. Ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν χθες το επίμαχο έδαφος, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από εξωτερικά μέρη.

Αυτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί είναι ότι η Τουρκία παραβιάζει τον εδαφικό εναέριο χώρο της Αρμενίας με στρατιωτικό αεροσκάφος που εμπλέκεται στη Ρεκόν, όπως αποδεικνύεται από αυτήν την πλοκή ραντάρ από χθες:


Και η Τουρκία μεταφέρει στρατιωτικά αεροπλάνα φορτίου στο Αζερμπαϊτζάν για ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. Στην πραγματικότητα, πραγματοποιήθηκε μια πρόσφατη αποστολή αεροπλάνου στρατιωτικού φορτίου καθώς η ανανεωμένη μάχη ξεκίνησε όπως αποδεικνύεται από αυτό το ρεκόρ πτήσης:Η Ρωσία αποστέλλει τεράστιες ποσότητες εξοπλισμού στην Αρμενία τόσο από τη Ρωσία όσο και από το εσωτερικό του Ιράν.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε να χρησιμοποιεί Multiple Launcher Rocket Systems (MLRS) σήμερα το πρωί. αλλά δεν χτύπησε τίποτα. .

Αλλού, το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τις συνομιλίες με το Αzerbaijan μετά τη στρατιωτική του επίθεση εναντίον της Αρμενίας.

Καθώς μεγαλώνει αυτή η σύγκρουση, αυξάνεται ο κίνδυνος για την περιοχή και τον κόσμο. 

 

 ***** ΔΕΛΤΙΟ *****

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:08 ΜΜ EDT -  

Τουρκικά μαχητικά F-16 ξεκίνησαν πυραύλους στην Αρμενία.

Η Τουρκία παρενέβη στη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος της Αρμενίας, χρησιμοποιώντας τα μαχητικά της F-16. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα κτυπήματα των Τούρκικων μαχητικών αναπτύχθηκαν από τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν μέσω του εναέριου χώρου της  Γεωργίας  ή του γειτονικού Ιράν.

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη χρήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα, εκτός από την ενεργή παρακολούθηση του εναέριου χώρου του Αζερμπαϊτζάν, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας θα παρακολουθούν τον τουρκικό εναέριο χώρο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα, τα τουρκικά F -16 δεν έχουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η Αρμενία έχει πάρει τα νεότερα μαχητικά Su-30 στον αέρα, αλλά τα τελευταία έχουν μέχρι στιγμής χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων, ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δεν έχει αποκλείσει τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών για να επιτεθούν σε εχθρικές δυνάμεις ...

Σήμερα, η Αρμενία διαθέτει αρκετά μεγάλο αριθμό συστημάτων αεροπορικής άμυνας και για αυτόν τον λόγο η ενεργός συμμετοχή των αεροπορικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας δεν είναι ακόμη διαδεδομένη.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com
2 σχόλια:

  1. https://www.skai.gr/news/world/sxoinas-ora-na-apodeiksei-i-eyropi-oti-mporei-na-exei-mia-politiki-gia-to-asylo

    Ο εφιάλτης της Ευρώπης είναι Έλληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διηνέκη βλέπεις παγκόσμια αναταραχή με εκλογή Τραμπ?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή