Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Η Νότια Καλιφόρνια συγκλονίζεται από σεισμό μεγέθους 4,5 ρίχτερ από το Λος Άντζελες μέχρι το Σαν Ντιέγκο.

 Ένας σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ συγκλόνισε τη Νότια Καλιφόρνια ,  από το Λος Άντζελες μέχρι το Σαν Ντιέγκο. Ο σεισμός έπληξε 10 μίλια δυτικά του Λος Άντζελες στις 11.39 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα. 

Εμφανίστηκε σε περίπου 11 μίλια  και διήρκεσε για 30 δευτερόλεπτα. Αναφέρθηκε ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του ΛΑ στο παρελθόν. 

Δεν υπήρξαν αναφορές τραυματισμών ή ζημιών σε περιουσία, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν τους ντόπιους να προετοιμαστούν για μετασεισμούς.  

Το Πυροσβεστικό Τμήμα του Λος Άντζελες δημοσίευσε ένα tweet λίγο μετά τον σεισμό, το οποίο έγραφε: «Αν ξεκινήσει σεισμός: Προστατέψτε το κεφάλι και το λαιμό σας ενώ παίρνετε το κάλυμμα κάτω από ανθεκτικά έπιπλα ή κοντά σε έναν ανθεκτικό εσωτερικό τοίχο, μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες μέχρι να ανακινηθείτε.  

Ένας σεισμολόγος δήλωσε ότι ο σεισμός της Παρασκευής εμφανίστηκε σχεδόν στην ίδια τοποθεσία με τον σεισμό του Whittier Narrows τον Οκτώβριο του 1987. 

Αυτός ο σεισμός μεγέθους 5,9 άφησε οκτώ ανθρώπους νεκρούς και 200 ​​τραυματίες. Ο λογαριασμός ζημιών ανήλθε σε περισσότερα από 213 εκατομμύρια δολάρια. 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ, αρκετά άτομα δημοσίευσαν βίντεο που έδειχναν τα σπίτια τους να τρέμουν καθώς συνέβη ο σεισμός. 

Ένας χρήστης του TikTok περνούσε μια παράσταση, όταν το σπίτι του άρχισε να τρέμει καθώς χτύπησαν ο σεισμός. 

Ένας άλλος έγραψε στο Twitter: «Ένιωσε ακόμα τον μεγαλύτερο σεισμό στο Λος Άντζελες. Ήταν τόσο μεγάλος που έτρεξα από το διαμέρισμά μου με το πορτοφόλι μου και χωρίς παπούτσια. "

Οι κάτοικοι ζουν με το φόβο ενός τεράστιου σεισμού που θα γίνει στο κέντρο της πόλης.

Οι σεισμολόγοι λένε ότι μια αδρανής γραμμή ρήγματος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Λος Άντζελες και έχει καθυστερήσει να δώσει μεγάλο  σεισμό. 

Οι ειδικοί φοβούνται ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ένας καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ που θα προκαλούσε τεράστια απώλεια ζωής και δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.  

Έχει περάσει κάτι περισσότερο από μια γενιά από τότε που ένας τεράστιος σεισμός συγκλόνισε την πόλη. Ο σεισμός 6,7 ρίχτερ στο Northridge έπληξε τα προάστια του Λος Άντζελες στις 17 Ιανουαρίου 1994, προκαλώντας ζημιές άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σκότωσε 60 ανθρώπους. 

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου