Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ουκρανία διαλύει την ανακωχή - Υπουργείο Εξωτερικών του ΛΔΚ.

 Η Ουκρανία στη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας επαφής εγκατέλειψε τον μηχανισμό συντονισμού ως μέρος των πρόσθετων μέτρων για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών του DPR.


«Η Ουκρανία αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό συντονισμού για την αντιμετώπιση παραβιάσεων που συμφωνήθηκαν στις 22 Ιουλίου ως μέρος μέτρων ενίσχυσης του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός. Έτσι, όλα τα πρόσθετα μέτρα καταστράφηκαν από την ουκρανική πλευρά.

Πάντα προχωρούσαμε, και δεν το αποκρύψαμε, ότι η αλληλεπίδραση στο πλαίσιο του μηχανισμού συντονισμού πρέπει να πραγματοποιείται με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού εξέτασης των παραβιάσεων και των κοινών επιθεωρήσεων.

Σήμερα, η Ουκρανία απέρριψε αυτήν τη συμφωνία, καταστρέφοντας έτσι ολόκληρο το σύνολο πρόσθετων μέτρων, μετατρέποντας τα ίδια τα συμφωνηθέντα μέτρα σε καθαρά δηλωτικό έγγραφο, χωρίς κανένα μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής.

Έχουμε υποβάλει πρόταση για συμφιλίωση μέτρων για την ενίσχυση της κατάπαυσης του πυρός. Λυπούμαστε για τη θέση της ουκρανικής πλευράς, λόγω της οποίας θα πρέπει να συμφιλιωθεί ολόκληρο το πακέτο μέτρων », λέει το μήνυμα.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου