Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Νετανιάχου θα κάνει ανακοίνωση σχετικά με το κλείδωμα.

 Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς κατά το κλείδωμα. «Δεν θα διστάσω να κάνω τους περιορισμούς αυστηρότερους».Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το βράδυ, μετά από επείγουσες διαβουλεύσεις με ανώτερους αξιωματούχους υγείας σε τηλεδιάσκεψη, σχετικά με τη δυνατότητα επιβολής αυστηρότερων περιορισμών κατά το επερχόμενο κλείσιμο.

Στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein (Likud), ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat, Coronavirus Czar, ο καθηγητής Ronni Gamzu, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Hezy Levy.

«Πρόκειται να εισέλθουμε στο δεύτερο κλείδωμα από τότε που ξέσπασε η πανδημία του ιού κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Νετανιάχου.

"Αυτό το κλείδωμα είναι σημαντικό, αυτό το κλείδωμα είναι απαραίτητο, και σε αυτό το κλείδωμα θα είμαστε όλοι μαζί."

Ο Νετανιάχου είπε ότι κατά την επίσκεψή του αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, μίλησε με τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί πρόσφατα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο Νετανιάχου συνέκρινε τις συμφωνίες ευνοϊκά με προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ και Αραβικών χωρών.

«Έτσι κάνετε την ειρήνη: η ειρήνη σε αντάλλαγμα της ειρήνης Έχουμε ανοίξει μια νέα εποχή ειρήνης στη Μέση Ανατολή. "

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι επιπλέον αραβικά κράτη είναι σε θέση να υπογράψουν παρόμοιες ειρηνευτικές συνθήκες με το Ισραήλ. "

"Σου λέω τώρα, θα υπάρχουν περισσότερες χώρες."

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

«Θα δώσουμε επιχορηγήσεις για την ένταξη των εργαζομένων, θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα δανείων που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και θα μειώσουμε τους μισθούς για ανώτερα στελέχη».

«Θα δώσουμε επιχορηγήσεις σε εταιρείες για τη διατήρηση εργαζομένων… θα δώσουμε τακτικές πληρωμές σε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποστεί 25% ή μεγαλύτερες απώλειες, όχι μόνο απώλειες 40%.»

«Πίσω στο τέλος του πρώτου κύματος του κοροναϊού, είπαμε ότι ένα από τα κριτήρια για το κλείσιμο της χώρας ξανά θα ήταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να κυματίζει την κόκκινη σημαία. Κουνώντας την κόκκινη σημαία την περασμένη εβδομάδα. "

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην πρόσφατη συζήτησή του με ανώτερους υπαλλήλους υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Coronavirus Czar Ronni Gamzu, σχετικά με την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των θετικών εξετάσεων.

«Τους ρώτησα : Μήπως αυτή η κατάσταση απαιτεί να κάνουμε τους περιορισμούς πιο αυστηρούς;»

Ορκίζεται ότι θα πραγματοποιήσει μια «ουσιαστική» συζήτηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπένι Γκάντς και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νετανιάχου είπε ότι πιστεύει, με βάση τη συνομιλία του με τον Γκαμζού και άλλους αξιωματούχους υγείας, ότι απαιτούνται αυστηρότερα μέτρα για το επερχόμενο κλείδωμα, το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή το απόγευμα .

«Δεν θα επιβάλω κλειδαριά στον Ισραηλινό λαό χωρίς λόγο. Αλλά επίσης δεν θα διστάσω να προσθέσω περιορισμούς εάν υπάρχει ανάγκη. Εξετάζουμε τα πάντα προσεκτικά. "

«Εάν υπάρχει μεγάλη, γεωμετρική αύξηση του ποσοστού μόλυνσης, δεν είναι απλώς πρόβλημα ταλαιπωρίας ή μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αφού προσθέσαμε περισσότερα κρεβάτια και αναπνευστήρες και προσθέσαμε περισσότερους γιατρούς και περισσότερες νοσοκόμες - στο τέλος, οι ιατρικές ομάδες δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τον ρυθμό. Υπάρχουν όρια. Τότε ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται γρήγορα. Τότε, όταν ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται γρήγορα, θα έρθετε σε μένα και θα ρωτήσετε, "Γεια, γιατί δεν κάνατε κάτι γι 'αυτό;" "

«Αυτή η τρέχουσα κατάσταση μας υποχρεώνει να κάνουμε δύο πράγματα: να φοράμε μάσκες και να αποφεύγουμε μαζικές συγκεντρώσεις. Φορέστε μάσκα και αποφύγετε τις συγκεντρώσεις μέχρι να λάβουμε το εμβόλιο. Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. "

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου