Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Το γεωτρύπανο της TOTAL έρχεται στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros αποχωρεί!

Το γεωτρύπανο που θα κάνει τη γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ για λογαριασμό της TOTAL, πλέει στη Μεσόγειο. Στον χάρτη η πορεία του. Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros αποχωρεί.

Μία ημέρα νωρίτερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης των ερευνών, σύμφωνα με την παράνομη τουρκική NAVTEX 410/17 (30/6), το τουρκικό ερευνητικό πλοίο  BARBAROS HAYREDDIN PASA αποσύρθηκε από την περιοχή ερευνών αφού προηγουμένως “σάρωσε” για χρονικό διάστημα πλέον των 2 μηνών (από 22/4) την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κύπρου.
Στο διάστημα των ερευνών του καταγράφηκαν περιστατικά παρενόχλησης Ε/Κ ψαράδων οι οποίοι αλίευαν στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παρατηρήθηκαν και είσοδοι του πλοίου στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το ερευνητικό πλοίο MTA ORUC REIS το οποίο είναι το πρώτο πλοίο σεισμικών ερευνών που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στην Τουρκία, ολοκλήρωσε τις δοκιμές του και το προσεχές χρονικό διάστημα θα εκτελέσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόσφατα ο Υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Προέδρου Ερντογάν BERAT ALBAYRAK, δήλωσε ότι το ΜTA ORUC REIS θα δραστηριοποιηθεί και στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες για υδρογρανάθρακες και φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.