Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Με απόλυτη μυστικότητα στην Κύπρο η σύζυγός του Ρώσου Πρωθυπουργού (pics).

Με απόλυτη μυστικότητα στην Κύπρο η σύζυγός του Ρώσου Πρωθυπουργού (pics)
«Μυστικές» διακοπές στην Κύπρο για τη σύζυγο του Ρώσου Πρωθυπουργού – Επισκέφθηκε τη  Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα – Τηρήθηκε σιγή ισχύος για λόγους ασφαλείας.

Σιγή ιχθύος τηρήθηκε για την άφιξη της συζύγου του Ρώσου Πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, Σβετλάνα Μεντβέντεβα στην Κύπρο, όπου και βρίσκεται για διακοπές.
Η Σβετλάνα Μεντβέντεβα επισκέφθηκε χθες τη Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Στο χώρο του Ναού η σύζυγος του Ρώσου Πρωθυπουργού είχε καλυμμένο το κεφάλι με εσάρπα, κατά το έθιμο της Ρωσικής εκκλησίας που ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αρχιτεκτονικό ρυθμό του πετρόκτιστου τρίκλιτου Ναού και θαύμασε τις σπουδαίας τεχνοτροπίας αρχαίες εικόνες στο εικονοστάσι. Άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία του αρχαίου Ναού που δημιουργήθηκε στον Τάφο του Αγίου Λαζάρου ο οποίος σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, μετά την ανάσταση του από τον Ιησού, ήρθε στο Κίτιον όπου χειροτονήθηκε Πρώτος Επίσκοπος Κιτίου.


Η σύζυγος του Ρώσου Πρωθυποργού, εντυπωσιάστηκε από το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, που θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα στην Κύπρο. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση της Σβετλάνα Μενβέντεβα όταν επισκέφθηκε τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου που βρίσκεται κάτω από το Ιερό του Ναού.


Η επίσκεψη της συζύγου του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ κρατήθηκε μυστική και όσοι τη συνόδευαν έδωσαν οδηγίες να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, κυρίως για λόγους ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.