Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ρωσία,τρομοκρατία και Κίνα στο στόχαστρο του νέου υπουργού άμυνας των ΗΠΑ,Τζέιμς Τιερί.

To συνταξιούχο του Ναυτικού,Τζέιμς Τιερί ,που διάλεξε ο Τραμπ να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας στην Επιτροπή ενόπλων δυνάμεων, και υπερασπίζεται το ΝΑΤΟ, το F-35, και τη συνεχή αντιπαράθεση με τη Ρωσία.Russia, terrorists & China threaten world order, US 'ready to engage' - Mattis Ο Τζέιμς Τιερί μπήκε στη θέση του υπουργού Άμυνας με τη βοήθεια των γερουσιαστών Sam Nunn (Κυβερνήτης στη Γεωργία) και William Cohen (Κυβερνήτης στο Maine), ο οποίος επίσης υπηρέτησε σαν υπουργός άμυνας υπό τον Μπιλ Κλίντον.

Ψευδώνυμο του στρατηγού του «Mad Dog» «ψευδεπίγραφο», δήλωσε ο Κοέν. «Θα πρέπει να είναι Braveheart, είπε, προσθέτοντας ότι ο Τιερί είναι όχι μόνο ένας θαρραλέος πολεμιστής αλλά και ένας μελετητής της στρατιωτικής ιστορίας, με μια εκτενή συλλογή από βιβλία.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να παραμένουν οι καλύτερες, καλύτερα εξοπλισμένες και πιο ετοιμοπόλεμες στον κόσμο είπαν οι νομοθέτες.
«Επίσης θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις διεθνείς συνεργασίες και συνεταιρισμούς ασφαλείας.. Η ιστορία είναι σαφής: έθνη με ισχυροί σύμμαχοι ευδοκιμούν και εκείνοι χωρίς να μαραθούν
«Το σύνθημά μου θα είναι η φερεγγυότητα και η ασφάλεια για την προστασία του λαού μας και την επιβίωση των ελευθεριών μας είπε ο Τιερί.
Οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να στρέφονται με στρατιωτική δύναμη,σαν απάντηση σε όλες τις ανησυχίες της, σε όλο τον κόσμο.

«Η Αμερική έχει δύο θεμελιώδεις εξουσίες. Μία είναι ο εκφοβισμός»,
«Η άλλη εξουσία, που έχουμε χρησιμοποιήσει λιγότερο τα τελευταία 20 χρόνια, είναι η δύναμη της έμπνευσης
Για τη Ρωσία και τους άλλους εχθρούς.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν (R-Αριζόνα), αμφισβήτησε τον Τιερί σχετικά τη γνώμη του,πόσο απειλή  αντιπροσωπεύει η Ρωσία.
Η παγκόσμια τάξη είναι «κάτω από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, από τη Ρωσία, τις τρομοκρατικές ομάδες και τις δράσεις της Κίνας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας είπε ο Τιερί στον McCain, συμφωνώντας με τον πολεμοχαρή γερουσιαστή,ότι η Ρωσία προσπαθεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ.
Ο Τιερί επίσης εκφράζει την υποστήριξή του στο Ισραήλ.

«Το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία με συμπολίτες και νομίζω ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ»
Ο γερουσιαστής Jeanne Shaheen (D - Νιού Χάμσαιρ) ρώτησε σχετικά με τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Πολωνία.
Το ΝΑΤΟ είναι η πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία, πιθανώς, στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου,αλλά λανθασμένα υποστήριξε ότι «η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ πήγε στην καταπολέμηση» ήταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η Συμμαχία στην πραγματικότητα πήγε στον πόλεμο το 1999 κατά της Γιουγκοσλαβίας.
«Το ειρηνικό Θέατρο παραμένει προτεραιότητα στο μυαλό μου
«Έχουμε ευθύνες σε όλο τον κόσμο και σίγουρα γιγαντιαίες διαστάσεις στον Ειρηνικό»
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.