Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η Ευρώπη δεν μπορεί να μας εκβιάσει να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά τη συνάντησή του με την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Federica Mogherini, είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λάθος αν νομίζει ότι μπορεί να εκβιάσει τη Σερβία στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου....

Σχολιάζοντας το ζήτημα του σερβικού τρένου, ο Νίκολιτς ανέφερε ότι «το τρένο είναι ένα σύμβολο ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας. Επιπλέον, μίλησε για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τη θέση της χώρας του.
"Με εμάς δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Η ΕΕ ή  οποιαδήποτε άλλη χώρα, νομίζει ότι μπορεί να μας εκβιάσει , να αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, μπορούν να περιμένουν άλλα πράγματα ", είπε ο Νίκολιτς.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διάλογος είναι μόνο για τη μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών και να μην επιδιώκουν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.
http://gazetametro.net/europa-nuk-mund-te-na-shantazhoje-per-ta-njohur-kosoven/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ GAZETA METRO : Corfiatiko.blogspot.com
Μια συνάντηση της αντιπροσωπείας της Σερβίας, στην οποία μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς, και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Federica Mogherini άρχισαν στις Βρυξέλλες,  μετά από 19 ώρες διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, δήλωσε στο Twitter,η  εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς. Μετά από αυτό μίλησε με τους εκπροσώπους του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι και Ίσα Μουσταφά. Μετά από 21 ώρες, άρχισε μια κοινή συνεδρίαση των αντιπροσωπειών Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Ο Πρόεδρος Νίκολιτς δήλωσε στο RTS και επισήμανε στη Federica Mogherini ότι «στεκόμαστε με την ψυχή», και αυτό είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα,η επιμονή για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.
Ο πρόεδρος της Σερβίας είπε  στις αρχές της Ευρωπαίου Επιτρόπου,ότι παρουσίασε το σκοπό της συνάντησης και δεν έκανε καμία πρόταση για  να υπογράψει, αλλά είπε ότι αισθάνεται το αδιέξοδο στις συνομιλίες- στο υψηλότερο επίπεδο- και ότι φαίνεται ότι υπάρχουν ερωτήματα τα οποία,η Πρίστινα και το Βελιγράδι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, γιατί η κατάσταση είναι σε βρασμό.
Ο Νίκολιτς πρόσθεσε ότι όλοι θέλουν από την Σερβία να αποδεχθεί τις νέες υποχρεώσεις και τις ευθύνες που η Πρίστινα δεν χρειάζεται,διαρκώς επιμένουν στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια,ζητούν από την  Σερβία να δεχθεί νέες αρμοδιότητες για την εκπλήρωση δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, και να αναλάβει τις υποχρεώσεις, που τα θεσμικά όργανα στην Πρίστινα δεν θέλουν να γίνουν.
Είπε ότι μίλησε για το "τι συνέβη στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου", σε σχέση με το τρένο με τα Σέρβικα διακριτικά.
http://www.blic.rs/vesti/politika/sastanak-u-briselu-vucic-i-nikolic-sa-mogerinijevom-susret-sa-predstavnicima-kosova/m2195vb
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ BLIC: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.