Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Μπουγκάσκι: Η Ρωσία και η Σερβία προκαλούν αναταραχή στα Βαλκάνια.

Μπουγκάσκι: Η Ρωσία και η Σερβία προκαλούν αναταραχή στα Βαλκάνια
O Γνωστός πολιτικός αναλυτής, Janusz Μπουγκάσκι, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ο οποίος είναι πολύ καλός γνώστης της Ευρασιατικής πολιτικής, σε δήλωσή του στην RTK μίλησε για τις πρόσφατες προβοκάτσιες ,Ρωσίας και Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή.
Η Σερβία θεωρεί ότι η πρόκληση μπορεί να έχει διεθνείς συνέπειες.


"Χωρίς την έγκριση της Πρίστινα, τίποτα δεν μπορεί μονομερώς να στείλει σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Θα υπάρξουν συνέπειες. Οι συνέπειες δεν θα είναι απλώς διμερής, αλλά θα πρέπει να είναι διεθνείς συνέπειες. Με λίγα λόγια η Σερβία πρέπει να φέρει τις συνέπειες στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και με την ΕΕ », είπε ο Μπουγκάσκι.
Ερωτηθείς κατά πόσον η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει κατά της Σερβίας, ο Μπουγκάσκι λέει σίγουρα ότι η ΕΕ θα πρέπει να προειδοποιήσει το σερβικό κράτος ...
Η απάντηση της ΕΕ πρέπει να είναι πολύ σκληρή, είπε,δηλώνοντας σαφώς ότι αυτά τα είδη των δράσεων θα οδηγήσουν πίσω την πρόοδο της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση,με τη θέληση να αποσταθεροποιήσει την περιοχή των Βαλκανίων, θα προωθήσει την ρωσική επιθετικότητα και τη διαφθορά, και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών για τους Σέρβους, αλλά και για τους γείτονές τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία και η Ρωσία προκαλούν αναταραχή στα Βαλκάνια.
"Θα έλεγα ότι αυτή είναι η αρχή μιας σειράς προκλήσεων, όχι μόνο από τη Σερβία, αλλά και από τη Ρωσία. Αυτό θα το δούμε στη Βοσνία, την ΠΓΔΜ, το έχουμε δει αυτό στο Μαυροβούνιο. Γι 'αυτό και περιμένω στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του έτους να έχουμε μια κατάσταση αναταραχής ".
Περαιτέρω ο αναλυτής Μπουγκάσκι νομίζει ότι το τρένο ήταν ρωσική πρόκληση για τις ΗΠΑ στον απόηχο της μετάβασης εξουσίας από τον Ομπάμα στον Τραμπ.
Νομίζω ότι η πρόκληση με την αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν από τη Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο, αυτή η πρόκληση είναι μέρος μιας δράσης ευρύτερης, από τη Ρωσία, για να δοκιμαστεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
"Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε δράση, όχι μόνο η εκπαίδευση στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, μετά την έγκριση και τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της, υπονομεύει την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή σε αυτό, διότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αμφισβητηθεί από τη Σερβία και με άλλους τρόπους. Έτσι, πιο ισχυρή, αποφασιστική και ενωμένη, νομίζω ότι θα πρέπει να επιδιώξει την υποστήριξη της κοινής γνώμης ».
«Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής τις Βρυξέλλες ήταν πολύ αδύναμη, πάρα πολύ ασαφής και προσωπική. Θα πρέπει να είναι δημόσια.Η  ΕΕ είναι προφανές, πρέπει να πιέσει στην κατεύθυνση ,ότι οποιαδήποτε πρόκληση από τη Σερβία, εμποδίζει την πορεία της προς την ΕΕ, και θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, προωθεί την ρωσική επιθετικότητα και προάγει τον εκφυλισμό,με περαιτέρω οικονομικές συνθήκες για τη Σερβία και τους γείτονές της », είπε ο Μπουγκάσκι.
"Νομίζω ότι προς το παρόν οι σχέσεις είναι στάσιμες και σε αυτό το σημείο δεν βλέπω κανένα είδος ανάπτυξης, ενώ δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη ώθηση  από τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον. Με λίγα λόγια, η Σερβία φαίνεται να εμποδίζει την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί να βλάψει το Κοσσυφοπέδιο, πρέπει να βλάψει τη Σερβία η ίδια, και νομίζω ότι εδώ ο ρόλος της ΕΕ είναι απολύτως ζωτικής σημασίας », δήλωσε ο Μπουγκάσκι στο τηλεοπτικό κανάλι  RTK.
http://telegrafi.com/bugajski-rusia-dhe-serbia-po-provokojne-trazira-ne-ballkan/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ TELEGRAFI: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.