Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Oι διπλωμάτες προειδοποιούν ότι η Ρωσία θα αναμειχτεί στις Ευρωπα'ι'κές εκλογές.

Η Ρωσία έχει επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές,στις ΗΠΑ είναι ομόφωνοι γι αυτό.
Υπάρχουν φόβοι ότι το Κρεμλίνο θα κάνει το ίδιο πράγμα την άνοιξη στην Ολλάνδία και τη Γαλλία,ενώ το Φθινόπωρο ο βασικός στόχος θα είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.Wladimir Putin
Σε όλες αυτές τις εκλογές αναμένονται να ενισχυθούν τα ακροδεξιά κόμματα(ΑΓΙΟΣ ΠΑ''Ι'ΣΙΟΣ:ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ....)

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) προειδοποιεί τώρα έντονα,για την επίδραση της Μόσχας. Είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει με τις εκλογές στην Ευρώπη, με παρόμοιο τρόπο να επηρεάσει όπως  στις ΗΠΑ.
Η Task Force άρχισε τις εργασίες της, τον Σεπτέμβριο του 2015, και η δημιουργία της οφείλεται σε μια σειρά ηγετών της ΕΕ. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει μόνο έντεκα ανθρώπους και δεν έχει δικό της προϋπολογισμό. Παρ 'όλα αυτά, περίπου 2.500 παραδείγματα παραπληροφόρησης έχουν τεκμηριωθεί προηγουμένως από δικό της λογαριασμό.
"Υπάρχει ένα πάρα πολύ εκτεταμένη, τουλάχιστον μερικώς οργανωμένη παραπληροφόρηση στην εκστρατεία κατά της ΕΕ, τους πολιτικούς της και τις αρχές της», είναι το συμπέρασμα των υπαλλήλων της ΕΥΕΔ. Το αγαπημένο πρόσωπο- στόχος ήταν η Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της πολιτικής για τους πρόσφυγες ή η δέσμευσή της για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι προωθούν θεωρίες συνωμοσίας όπως με το επιβατηγό αεροπλάνο ΜΗ17,το Brexit,τις αυστριακές εκλογές ή το δημοψήφισμα στην Ολλανδία για την σύνδεση της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Ετσι η Ρωσική προπαγάνδα γίνεται εσωτερική απειλή.
Ορισμένα κράτη μέλη θα λάβουν το ζήτημα πιο σοβαρά τώρα. Έτσι, η Τσεχική Δημοκρατία θα φτιάξει οργάνωση αντι-προπαγάνδας,ενώ το ίδιο θα πραξει και η Γερμανία,επειδή η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να σπείρει τη διχόνοια στην Δύση.
Το"Σπούτνικ Νέα» και το «Russia Today» έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προπαγάνδα.
Τα μικρότερα μέσα ενημέρωσης και οι ιστοσελίδες θα φτάσουν μέχρι την παραπληροφόρηση.
Ακόμα και οι ΜΚΟ αλλά και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας όπως το Τουίτερ και το Facebook έχουν χρησιμοποιηθεί για την Ρωσική προπαγάνδα.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/eu-warnt-vor-russischer-einmischung-in-wahlen-in-europa-a-1131336.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.