Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

H Oυκρανία μπορεί να πάρει τη Κριμαία από τη Ρωσία; Με τη βοήθεια της Χάγης;

Το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, ότι η Ουκρανία υπέβαλε μήνυση εναντίον της Ρωσίας, στο Διεθνές Δικαστήριο.
Η αγωγή έχει κατατεθεί σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της διεθνούς σύμβασης για την εξάλειψη σε όλες τις μορφές , φυλετικών διακρίσεων, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.
Can Ukraine take the Crimea from Russia? Will The Hague help?. 59635.jpeg

Ως συνήθως, το Κίεβο επιμένει ότι η Μόσχα «παρέχει όπλα και άλλες μορφές βοήθειας σε  παράνομες ένοπλες ομάδες που, σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας, έχουν διαπράξει «μια σειρά από πράξεις τρομοκρατίας
Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, οι τρομοκρατικές πράξεις περιλαμβάνουν τη συντριβή του επιβατικού μαλαισιανού Boeing, το βομβαρδισμό σε οικιστικές περιοχές της Μαριούπολης και του Kραματόρσκ,μια θανατηφόρα έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης, στο Χάρκοβο.
Επιπλέον, το έγγραφο υποστηρίζει ότι η Μόσχα παραβιάζει τη σύμβαση για την εξάλειψη, σε όλες τις μορφές, των φυλετικών διακρίσεων.
Για παράδειγμα, αξιωματούχοι από το Κίεβο λένε ότι, η διδασκαλία της Ουκρανίας στην κριμαϊκή και τη ταταρική γλώσσα ήταν περιορισμένη στην Κριμαία.
Σαν επιστέγασμα όλων, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας,Πέτρο Πορορσένκο, κατηγόρησε τη Ρωσία για παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, διακρίσεις στη χερσόνησο, τη κατοχή του εδάφους του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ  και για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το κατά πόσον ο ΟΗΕ αποδέχεται το αίτημα για εξέταση, καθώς οι περισσότερες από τις κατηγορίες του Κιέβου κατά της Μόσχας δεν αντέχουν κριτική.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.