Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Διαμαρτυρία Σέρβων στη βόρεια Μιτρόβιτσα./ Πρόεδρος Σερβίας: Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τους Αλβανούς του Κοσόβου./ ΕΚΤΑΚΤΟ! Ξεκίνησε επιστράτευση ο Σερβικός Στρατός – Έτοιμη η Σερβία να ξαναγράψει ιστορία – Καταφθάνουν ρωσικές δυνάμεις στη χώρα – Ραγδαίες εξελίξεις.Σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα (Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σέρβων κατοίκων.
Οι διαμαρτυρόμενοι  ανακοίνωσαν ότι το Βελιγράδι δεν θα επιτρέψει βία κατά των Σέρβων στο Κόσοβο  και τα Μετόχια και απαίτησαν το σεβασμό του δικαιώματος τους στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το άγαλμα του πρίγκιπα Λαζάρου. 
Παραβρέθηκαν  πολίτες του βορείου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου, εκπρόσωποι του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, εκπρόσωποι δήμων που έχουν σερβική πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο, φοιτητές, εκπρόσωποι των Σέρβων  που βρίσκονται στους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου και άλλοι, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.

Πρόεδρος Σερβίας: Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τους Αλβανούς του Κοσόβου.«Νίκολιτς: Η Πρίστινα παραβίασε τις συμφωνίες  των Βρυξελλών, οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο», έχει τίτλο το δημοσίευμα της σερβικής ραδιοτηλεόρασης
Βρεθήκαμε στο χείλος της σύγκρουσης, οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα ακολουθήσει  από τους 
προσωρινούς θεσμούς στην Πρίστινα θα γίνει αιτία σύγκρουσης σε όποια περίπτωση  σχετίζεται με το τρένο, που θα καταλήξει άσχημα.
«Ας το σκεφθούν αυτό οι Αλβανοί και οι χορηγοί (προστάτες) τους», δήλωσε ο Νίκολιτς στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Βελιγράδι,  και πρόσθεσε ότι η εμφάνιση της ROSU (ομάδα ειδικών δυνάμεων) στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι σημάδι ότι οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο.
Ο Νίκολιτς είπε ότι «εάν το ΝΑΤΟ δεν εκπληρώσει το ρόλο του στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπως έγινε το Σάββατο με το τρένο από το Βελιγράδι προς τη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, τότε  δεν είναι απαραίτητο».
Ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η Σερβία έχει έρθει σε επαφή με όλες τις χώρες από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας και προειδοποίησε ότι αυτό που συνέβη, έχει την πιθανότητα σύγκρουσης.
«Το ξεκίνησε η Πρίστινα, και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, και τότε ποιος ξέρει τι μπορεί να επακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ξεκίνησε επιστράτευση ο Σερβικός Στρατός – Έτοιμη η Σερβία να ξαναγράψει ιστορία – Καταφθάνουν ρωσικές δυνάμεις στη χώρα – Ραγδαίες εξελίξεις.

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στη Σερβία όπως σας ενημερώνει από το πρωί το pentapostagma.gr καθώς από αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη μερική επιστράτευση στο σερβικό στρατό από πολίτες άνω των 18 ετών. Υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας και τα οποία δείχνουν ραγδαία στρατιωτική κλιμάκωση!
Το υπουργείο άμυνας συντόμευσε τις διαδικασίες και καλεί εκτάκτως την τρέχουσα κλάση ενώ εξετάζει την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η οποία θα αποφασίζεται από την Bουλή!
«Έχουμε πλήρη πρόσβαση στην άμυνα της χώρας και έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε όλες τις πιθανές δυνατότητες της  Σερβίας για την υπεράσπιση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό πλησιάζουμε την αναθεώρηση αυτών των εγγράφων», δήλωσε ο Πλωτάρχης Γιόβαν Κριβοκάπιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας.

«Καλώ τους πολίτες που θα κληθούν να αναφέρουν στα αρμόδια κέντρα εκπαίδευσης και να εκτελέσουν το καθήκον τους ενώ θα κάνουμε και μεμονωμένες κλήσεις» δηλώνει ο συνταγματάρχης Μίσα Κργκοβιτς ειδικός επί των θεμάτων στρατολογίας.
« Στις περισσότερες χώρες υπάρχει επαγγελματικός στρατός. Υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Για αυτό και εμείς θα το σκεφτούμε σοβαρά από αύριο κιόλας» , δηλώνει ο  Μίροσλαβ Λαζάνσκι στρατιωτικός αναλυτής.
Εκτιμάται ότι η στρατολόγηση στην Σερβία θα κοστίσει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ.
Η αιτία αφορά το ζήτημα της καταστάσεως με το  σερβικό που καλύπτουμε με έκτακτα άρθρα από το πρωί από το pentapostagma.gr.   
Ήμασταν η μοναδική ιστοσελίδα από την Ελλάδα που μιλούσαμε εδώ και ένα χρόνο εντατικά για ένταση και «φωτιά που σιγοκαίει» ειδικά στο νοητό γεωγραφικό  τρίγωνο Κοσσυφοπέδιο-Βοσνία-ΠΓΔΜ, λόγω του αλβανικού εθνικισμού και των άλυτων προβλημάτων του πολέμου το 1999.
Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο δεν έσκασε σαν βόμβα για πολλούς που γνώριζαν τι ακριβώς διαδραματίζεται εδώ και μεγάλο διάστημα σε αυτήν καθημαγμένη περιοχή.
Σε άρθρο μας με τίτλο ( Σημαντικές δηλώσεις Σ.Σοιγκού για Σερβία: «Δεν θα επιτρέψουμε σε Σερβία και Κόσοβο να γίνουν ποτέ ξανά τα ίδια» – Η συγγνώμη της Σερβίας προς την Ελλάδα και το κάλεσμα ένταξης στη νέα συμμαχία!), αναφέραμε ότι  πριν μερικές ημέρες έγιναν πολύ σημαντικές δηλώσεις για τη Σερβία από τον Ρώσο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ο οποίος  έκανε δηλώσεις για την Σερβία και τα γεγονότα του 1999 με την ευκαιρία της ενεργοποίησης των υπερυπολογιστών(!!) του εθνικού κέντρου διαχείρισης άμυνας.

Συνεχίζοντας ο Σοιγκού τόνισε: «Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση του ΝΑΤΟ. Για να την εκτελέσει, είχε  προκαλέσει την  συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, πυραύλων σε καθορισμένες περιοχές και καθορισμένες αποστάσεις. Αν αύριο από μια τέτοια ζώνη αρχίσουν να έρχονται παρόμοιες πληροφορίες, ο υπερυπολογιστής θα προειδοποιήσει:
«Φίλοι, αυτή η κατάσταση μοιάζει με το 90 τοις εκατό ό,τι ήταν το 1999 στη Σερβία…απαιτείται δράση» , εξήγησε ο επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο να γίνουν ξανά τα ίδια ποτέ και το εννοούμε αυτό…ποτέ», κατέληξε ο ίδιος.
Οι δηλώσεις δεν ήταν τυχαίες διότι έχουν γνώση οι φύλακες, δηλαδή οι Ρώσοι στην περιοχή .
Οι Ρώσοι γνώριζαν και γνωρίζουν τα πάντα διότι πολύ απλά διαθέτουν εκατοντάδες επίλεκτους  πράκτορες της GRU στην περιοχή από το 2007 , οι οποίοι κατοικούν μαζί με τους Σέρβους στην βόρεια πλευρά  του Κοσσυφοπεδίου.
Κοινώς το όλο σκηνικό δημιουργήθηκε μετά την πλήρη και ολοκληρωτική στροφή της Σερβίας στην Ρωσία, την επικείμενη απόκτηση πυραύλων εδάφους –εδάφους,  klub-K , αεροσκαφών Mig-29 και πολλών άλλων , αλλά κυρίως για την συμφωνία δημιουργίας ρωσικής βάσης στην Σερβία , από την οποία θα τεθούν εντός του  δραστικούς βεληνεκούς  των ρωσικών πυραύλων Iskander-M πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες…και τα «μετόπισθεν» των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Οι Σέρβοι για όσους γνωρίζουν και δεν ξεχνούν είναι μπαρουτοκαπνισμένοι και δεν «μάσησαν» σε ολόκληρο ΝΑΤΟ όχι στους Αλβανούς  .
Η πατρίδα όμως και η κάθε πατρίδα  ,  πρεσβεύει  ιδανικά που είναι ανεκτίμητης αξίας  και δεν υπολογίζονται σε χρήμα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…….. ούτε εμείς στην Ελλάδα.
http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bf-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2.html

ΕKTAKTO – Σερβία: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατό στο Κόσοβο.

του Ανδρέα Μουντζουρούλια
«Έτοιμη να στείλει στρατό στο Κοσσυφοπέδιο είναι η Σερβία.» Αυτό δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. «Εάν ο σερβικός πληθυσμός απειληθεί, ναι, θα στείλουμε Ένοπλες Δυνάμεις.»
«Αν σκοτώσουν Σέρβους θα το πληρώσουν ακριβά», δήλωσε ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο του Στρατού της Σερβίας.

Επίσης δήλωσε πως η Σερβία δεν είναι αυτή που επιθυμεί την σύγκρουση. «Ως κράτος όμως, το ορίζει και το Σύνταγμα της χώρας μας, έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες μας.»
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε τέλος πως αν η Πρίστινα επιθυμεί την σύγκρουση, τότε θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η Σερβία έχει έρθει σε επαφή με όλες τις χώρες από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας και προειδοποίησε ότι αυτό που συνέβη, έχει την πιθανότητα σύγκρουσης.
«Το ξεκίνησε η Πρίστινα, και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, και τότε ποιος ξέρει τι μπορεί να επακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.
http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%ce%b5ktakto-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.